ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ (ΨΕΥΔΩΣ!) ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ “PUSH BACKS”;

Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο από τα ελληνικά ΜΜΕ, το θέμα που δημιούργησε το γνωστό γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, βασιζόμενο σε κάποιο έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών που υποτίθεται ότι περιήλθε στην κατοχή του – στην πραγματικότητα πρόκειται για «διαρροή» των Τουρκαλάδων, η οποία έγινε επί σκοπού.

Σύμφωνα με την «διαρροή», οι ελληνικές αρχές (και επί Τσίπρα και επί Κούλη…) έχουν επαναπροωθήσει στη ζούλα –με την μέθοδο του “push back”- περίπου 60.000 «προσφυγάκια» στην Τουρκία μέσα σε ένα χρόνο!!!

Σύμφωνα πάντα με το γερμανικό περιοδικό, «το τουρκικό υλικό περιλαμβάνει αναφορές περιστατικών, συνεντεύξεις και φωτογραφίες με μετανάστες που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα κακομεταχείρισης από τις ελληνικές αρχές. Η Ελλάδα αρνείται τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στα σύνορα με την Τουρκία εδώ και χρόνια».
Παρεμπιπτόντως, στο θέμα των «push-backs», έχει αναφερθεί και ο Μπουμπούκος, ο οποίος είπε πως αποκλείονται ως λύση του λαθρομεταναστευτικού από την κυβέρνηση Κούλη, γιατί απαγορεύονται από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο»…

Γιατί άραγε οι Τουρκαλάδες έστησαν αυτό το παραμύθι; Προφανώς, βασιζόμενοι σ’ αυτές τις στημένες «καταγγελίες», ΔΕΝ θα δεχθούν την επαναπροώθηση των 10.000 λαθρομεταναστών που έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση Κούλη για το… 2020! Τι θα κάνετε άραγε σ’ αυτή την περίπτωση Κούληδες; Περιμένουμε απαντήσεις…