ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ – ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ… ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ», ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ… ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Συνάντηση με τον εν Αθήναις πρεσβευτή του Μπαγκλαντές είχαν σήμερα οι Δένδιας και Κουμουτσάκος. 

Θα περίμενε κανείς πως το αντικείμενο μιας τέτοιας συνάντησης θα ήταν η υπογραφή μιας συμφωνίας για την επαναπροώθηση των χιλιάδων Μπαγκλαντεσιανών που έρχονται στην Ελλάδα και ζητούν… άσυλο, ενώ στην χώρα αυτή δεν γίνεται κάποιος πόλεμος. 

Λάθος! Ιδού το θέμα της συνάντησης – σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» – που λειτουργεί ως… «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»:

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα περιβάλλοντος, οι τρέχουσες εξελίξεις σε διάφορα θέματα της ΕΕ, της Μεσογείου, των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και περιφερειακά θέματα της Νότιας Ασίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστηματοποιήσουν τον πολιτικό τους διάλογο και να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους σε τομείς όπως η ναυτιλία, οι υποδομές, η γεωργία και το περιβάλλον. Επίσης ο κ. Δένδια ενημέρωσε τον ομόλογό του για την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού που αφορά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή και ζήτησε τη συμμετοχή του Μπαγκλαντές. Μετά τη συνάντηση, υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης…».

Καταλάβατε τώρα με ποιους έχουμε να κάνουμε;