ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

Ως γνωστόν, στις μουσουλμανικές χώρες ο χριστιανισμός είναι είτε υπό διωγμόν είτε υπό καθεστώς ανοχής αρκεί οι πιστοί να κρύβουν την πίστη τους.

Υπάρχει όμως μια χώρα, στην οποία οι Ελληνορθόδοξοι γιορτάζουν ακόμα και τις εθνικές τους επετείους στους δικούς τους ναούς, με την προστασία του κράτους!

Πρόκειται βεβαίως για την Συρία του Άσσαντ!

Οι Έλληνες της Δαμασκού, λοιπόν, γιόρτασαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, με δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη μητρόπολη της συριακής πρωτεύουσας και τη μπάντα των Ελληνορθόδοξων προσκόπων, παρουσία των εκπροσώπων της συριακής κυβέρνησης κι ενός ομογενούς βουλευτή!

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook το Πατριαρχείο Αντιόχειας, «με την ευλογία και την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννη Ί γιόρτασε η Ελληνική Κοινότητα στη Δαμασκό την Εθνική Γιορτή του «ΟΧΙ», η οποία συνέπεσε φέτος με τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν: η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ρίμα Αλ Καντίρι, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Χαμπίμπ Σαλούμι, η ομογενής βουλευτής Αμίρα Στεφάνου, τα μέλη της Κοινότητας και πολλοί άλλοι από τους κατοίκους της Δαμασκού…».

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η πολιτική αυτή της πλήρους ελευθερίας στους Έλληνες να εκδηλώσουν τα εθνικά και θρησκευτικά τους αισθήματα, συνεχίζεται απρόσκοπτα όλα αυτά τα χρόνια, παρά την άκρως εχθρική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων του λεγόμενου «συνταγματικού» τόξου για το καθεστώς Άσσαντ!