ΟΙ… ΣΥΧΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟΥ ΑΛ ΜΠΑΓΚΝΤΑΤΙ

Την εξόντωση του αρχηγού των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάτι ανακοίνωσε πανηγυρικά ο παλιάτσος Τραμπ («πέθανε σα σκυλί», κ.τ.λ.), αλλά το ίδιο έργο το’ χουμε… ξαναδεί κι άλλες φορές.
Η πρώτη φορά ήταν τον Νοέμβριο του 2014, όπου οι «πληροφορίες» των διεθνών ΜΜΕ έλεγαν ότι  ο αρχηγός του ISIS είχε σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας συγκέντρωσης ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη του Ιράκ. 

Λίγες ημέρες μετά τον… θάνατό του, ο αλ Μπαγκντάτι… ζωντάνεψε και έστειλε ηχητικό μήνυμα στους δικούς του, για να αποδείξει ότι ζει και βασιλεύει.

Ο δεύτερος… θάνατος του αλ Μπαγκντάτι ήταν τον Οκτώβριο του 2015, όταν οι ιρακινές αρχές υποστήριξαν ότι έπληξαν, κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής, την οχηματοπομπή του. Λίγο καιρό αργότερα, το… φάντασμα επανεμφανίστηκε με νέο ηχητικό μήνυμα.
Στις 16 Ιουνίου του 2017, ήταν η σειρά των Ρώσσων να ισχυριστούν ότι πιθανόν σκότωσαν τον αλ Μπαγκντάντι, με βομβαρδισμό που έγινε κοντά στην πόλη Ράκα (βόρεια Συρία).

Την 1η Ιουλίου, η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε τον… τέταρτο θάνατο του αλ Μπαγντάτι, στην ανατολική Συρία. Αυτή τη φορά, η διάψευση ήρθε με βίντεο στο οποίο ο… νεκρός εμφανίστηκε και μάλιστα με ακάλυπτο πρόσωπο.

Λέτε ο αρχιτρομοκράτης να εμφανιστεί ξανά προσεχώς, γελοιοποιώντας τους πάντες; Διόλου απίθανο!