ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΩΡΑ «ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ» ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Εκτός από τις καθημερινές πορείες των λαθρομεταναστών στην πόλη της Σάμου, με αίτημα να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα –το οποίο ικανοποιεί εν μέρει η κυβέρνηση του «αλληλέγγυου» Κούλη, καθώς έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα η αναχώρηση αρκετών εκατοντάδων- «κινητοποιήσεις» πραγματοποιούν και οι κάτοικοι του νησιού.

Όπως διαβάζουμε, παράσταση διαμαρτυρίας του δημάρχου, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της Σάμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX, με πανό που έγραφε «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ενώ οι κινητοποιήσεις των Σαμιωτών θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με το Δήμο Ανατολικής Σάμου να κλείνει όλες τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί πάνδημο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Σάμου.

Φυσικά, καμμία από τα παραπάνω «κινητοποιήσεις» δεν πρόκειται να φέρει λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι Σαμιώτες και γενικότερα οι κάτοικοι των υπολοίπων ακριτικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Απλώς, λόγω των ρατσιστικών επεισοδίων μεταξύ των λεγόμενων «προσφύγων» και του εμπρησμού του hot spot, κι όχι λόγω των «κινητοποιήσεων» των Σαμιωτών, η κυβέρνηση θα μεταφέρει μέρος του προβλήματος αλλού, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτά τα σύνορα και το πρόβλημα θα διαιωνίζεται εις τους αιώνας των αιώνων!

Ο μόνος τρόπος που καταλαβαίνουν οι «αλληλέγγυοι» πολιτικάντηδες, είναι το «μαύρισμα» στις εκλογές. Μόνο αυτό τους τρομάζει, κι όχι βέβαια το… κλείσιμο των υπηρεσιών του χ ή του ψ δήμου, ή οι νερόβραστες διαμαρτυρίες μπροστά στα σκάφη της FRONTEX και τα «πάνδειμα» συλλαλητήρια. Κι η πικρή αλήθεια είναι, ότι οι κάτοικοι των νησιών που έχουν το μεγάλο πρόβλημα (της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Κω, της Λέρου, κ.λπ.), είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που βιώνουν στις πρόσφατες ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, ψηφίζοντας μαζικά Χρυσή Αυγή. Αλλά δεν έδειξαν καμμιά δυσαρέσκεια, καθώς ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα κατεστημένα κόμματα, οπότε τώρα πλέον που «πέταξε το πουλάκι» δεν τους υπολογίζει κανείς!