ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ… 

Την διεξαγωγή προώρων εκλογών στα Σκόπια ανακοίνωσε σήμερα ο Ζάεφ, μετά το πούλημα που έφαγε από τους Γάλλους, που έθεσαν βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε ο Ζάεφ, αύριο θα συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι για να του υποβάλει την παραίτησή του και να ζητήσει επισήμως τη διενέργεια εκλογών: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Προτείνω να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που θα λάβει η χώρα. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση από όλους μας. Δεδομένου ότι κάθε πολιτικός πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές αποφάσεις του, απογοητευμένος, στέκομαι και σας λέω: το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού δεν θα καταστραφεί. Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ. Για εμένα η υπόσχεση που δεν τηρήθηκε είναι μια κακή και άδικη πράξη της Ένωσης και την ίδια ώρα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα».

Οπωσδήποτε, με την ξαφνική αυτή εξέλιξη και με δεδομένο ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται το αντιπολιτευόμενο VMRO, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον στον αέρα!  Κι αν υπήρχε εθνική κυβέρνηση στην Αθήνα, θα εύρισκε την ευκαιρία να την ακυρώσει. Αλλά, μην περιμένει κανείς τίποτα τέτοιο από τους Κούληδες!

(ΥΓ): Ομοίως, αν υπήρχε ισχυρή εθνική αντιπολίτευση, θα μπορούσε να πιέσει την όποια κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της ακύρωσης. Αλλά, κάποιοι πατριώτες –εντός και εκτός εισαγωγικών- φρόντισαν ν’ αφήσουν εκτός βουλής την μόνη δύναμη αντίστασης του Ελληνισμού, την Χρυσή Αυγή. Οπότε, μια καλή ευκαιρία πάει χαμένη!