ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ SIEMENS! 

Μια είδηση με σημασία, από το Ιράν, που κάποιοι εδώ θεωρούν πως είναι «τριτοκοσμική» χώρα, «καθυστερημένη», «δικτατορία», κ.τ.λ.

Στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε, οδηγήθηκε ο αδελφός του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί, ο Χοσεΐν Φερεϊντούν, μετέδωσε το πρακτορείο Isna

Ο Φερεϊντούν παραδόθηκε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, από όπου «οδηγήθηκε στη φυλακή Εβίν», όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Χοσεΐν Σαρτιπί.

Ο αδερφός του προέδρου Ροχανί, είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2017, για εμπλοκή του σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς. Η δίκη του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και η δικαστική αρχή ανακοίνωσε ότι ο Φερεϊντούν καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε πέντε χρόνια φυλάκιση, να καταβάλει πρόστιμο, αλλά και να επιστρέψει τα χρήματα από τις δωροδοκίες που κατηγορείται ότι έχει λάβει.

Όπως βλέπουμε, ο νόμος εφαρμόζεται σε όλους με αυστηρότητα στο Ιράν. Στην Ελλάδα ποιος νόμος να εφαρμοστεί, με πρωθυπουργό τον πλιατσικολόγο της Siemens, που πήρε «χορηγία» από ένα τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του μέχρι… αποχυμωτές, τοστιέρες και καφετιέρες;