ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: ΜΙΚΡΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ ΕΒΓΑΛΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

Ή είσαι χώρα των «ανοιχτών συνόρων» ή δεν είσαι…

Μεγάλη αναταραχή δημιουργήθηκε προχθές στη Λάρισα, με «προσφυγόπουλο» που απείλησε με μαχαίρι παιδάκια που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με μαρτυρία μητέρας η οποία μαζί με τους γονείς των άλλων παιδιών βρίσκονται καθ οδόν για την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για να καταθέσουν μήνυση, τα παιδιά τους, ηλικίας δημοτικού, έπαιζαν ποδόσφαιρο σε ένα ανοιχτό χώρο κοντά στην πλατεία του χωριού, ενώ τα παρακολουθούσαν πρόσφυγες που είχαν κατέβει από τη δομή του Κουτσόχερου.

Κάποια στιγμή ένα προσφυγόπουλο ζήτησε και αυτό να παίξει μαζί τους και αυτά του αρνήθηκαν. Τότε έβγαλε ένα μαχαίρι από τα ρούχα του και άρχισε να το επιδεικνύει μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών που έπαθαν σοκ.

 Τα παιδιά φοβήθηκαν πολύ και έτρεξαν σπίτια τους μετά το περιστατικό που αναστάτωσε τους γονείς, οι οποίοι προχθές περιέγραφαν σε τοπικό κανάλι τις δύσκολες συνθήκες συμβίωσης πλέον με τους «μετανάστες» στην κοντινή δομή, που έχει υπερβεί τα όριά της σε ότι αφορά τον αριθμό των φιλοξενουμένων.

Εμείς από την πλευρά θα προσθέσουμε μόνο ότι ο πολυπολιτισμός δεν κάνει διακρίσεις ούτε στην ηλικία…

‘Άλλωστε, όπως λένε οι ψυχολόγοι: «Τα παιδιά βλέπουν – Τα παιδιά κάνουν». Αυτά μαθαίνουν τα «προσφυγάκια» από μικρά από τους γονείς τους, εκπαιδεύονται για ανταρτοπόλεμους και σφαξίματα με το παραμικρό. 

Καμία «αφομοίωση» και κανένας σεβασμός στα ήθη και τα έθιμα μιας -υποτίθεται- ευρωπαϊκής χώρας… Γιατί η Μπανανία μας είναι απλά ένα απέραντο hot spot όπου οι «πρόσφυγες» έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις, ενώ αντιθέτως οι Έλληνες πρέπει να το βουλώνουν και να πληρώνουν φόρους. Και έπεται συνέχεια…

Δεν πειράζει όμως… Χρυσή Αυγή θα λέτε και θα κλαίτε!

Κορίνα Πενέση