ΕΦΙΑΛΤΗΣ! 191.000 ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ… ΕΛΛΑΔΑ; 

Πολύ άσχημα είναι τα νέα από την Βόρεια Συρία. Αφενός μεν ο Ερντογάν Πασάς απέρριψε την –εικονική!- πρόταση του Τραμπ να… μεσολαβήσει ανάμεσα στην Άγκυρα και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), για να σταματήσει η τουρκική επίθεση στην Συρία, κι όπως όλα δείχνουν θα το πάει μέχρι τέλους, κι από την άλλη αυγατίζουν οι εκτοπισμένοι. 

Έτσι, η κουρδική διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας ανακοίνωσε ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ως συνέπεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.
Ανεβάζοντας τον αριθμό των περίπου 100.000, που εκτιμούσε ο ΟΗΕ την Παρασκευή, ότι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα βόρεια της Συρίας.

Και το εφιαλτικό ερώτημα που προκύπτει, είναι το που θα καταλήξουν όλοι αυτοί; Μήπως στην μόνη χώρα της Ευρώπης που κρατάει ανοιχτά τα σύνορά της και που προσφάτως ανακοίνωσε ότι θα «σπιτώσει» σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της ηπειρωτικής της χώρας 56.000 «τυχερούς» που την έχουν… προτιμήσει – στέλνοντας στην ουσία «προσκλητήριο» προς όσους δεν την έχουν… προτιμήσει ακόμα;