ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ… ΚΑΛΟΙ

Σε μια επίδειξη ατζαμοσύνης, το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε κατά λάθος αμερικανικές θέσεις κοντά στο Κομπάνι, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες από αμερικανικής πλευράς.

Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, χωρίς να αναφερθεί η ύπαρξη νεκρών ή τραυματιών…

Σύμφωνα δε με τα ρεπορτάζ, οι Αμερικανοί που βρίσκονταν εκεί «σκέφτηκαν να απαντήσουν ως κίνηση αυτοάμυνας. Δεν προχώρησαν, ωστόσο, σε κίνηση απάντησης αλλά έφυγαν από το σημείο».

Προφανώς, κατόπιν «εντολών άνωθεν»!

Όσον αφορά τις «σημαντικές κυρώσεις» -που σύμφωνα με τα εγχώρια παπαγαλάκια- θα επιβάλλουν οι Αμερικανοί στους φίλους τους, τους Τούρκους, παπαγαλάκια μη φάτε, έχουμε… γλαρόσουπα.

Σιγά να μην! Άλλωστε, τα λάθη συγχωρούνται όταν τα κάνουν οι… καλοί, και για τους… φίλους μας τους Αμερικάνους, οι Τουρκαλάδες δεν είναι απλώς καλοί, αλλά κάλλιστοι!

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, οι Τουρκαλάδες έχουν… μακρά παράδοση στα λάθος χτυπήματα. Το πιο… κορυφαίο, ήταν στις 21 Ιουλίου του 1974, κατά την διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο, όταν το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κοτζά-Τεπέ» βυθίστηκε από βόμβα που εξαπέλυσε εναντίον του… τουρκικό αεροσκάφος, γιατί το πέρασε για… ελληνικό!