ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ! ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ!

Νόμιμες θεωρεί ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τις… ανησυχίας της Τουρκίας για τους Κούρδους, δικαιώνοντας έτσι την επίθεση στην Βόρεια Συρία και κάλεσε τους Τούρκους να δράσουν με… «αυτοσυγκράτηση».

Ιδού τι είπε σήμερα στην Άγκυρα, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

«Αν και η Τουρκία έχει νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλειά της, αναμένουμε από αυτή να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση».

Εννοώντας, όπως εξήγησε, να μην καταφέρουν να αποδράσουν οι χιλιάδες τζιχαντιστές που είναι κρατούμενοι των Κούρδων σε φυλακές.

Παίρνοντας θάρρος από την υποστήριξη που του προσέφερε ο Στόλτενμπεργκ, ο Τσαβούσογλου είπε ότι αναμένει από τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ να σταθούν στο πλευρό της στην εν εξελίξει «νόμιμη» επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία:

«Το να αναμένουμε από τους συμμάχους μας να επιδείξουν αλληλεγγύη είναι το πιο φυσικό μας δικαίωμα», εξήγησε. «Δεν αρκεί να λέτε: ‘Κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες σας’. Θέλουμε να δούμε ξεκάθαρη αλληλεγγύη».

Αυτό είναι το ΝΑΤΟ! Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε;