Η ΕΥΠ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ… ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ; ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ… ΚΟΥΤΕΛΟ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;

Πολλούς τζιχαντιστές –περισσότερους απ’ αυτούς που καταφτάνουν κάθε τόσο…- περιμένει η κυβέρνηση των Κούληδων, το προσεχές διάστημα.

Κι αυτό είναι φυσικό, καθώς μετά την τουρκική επίθεση κατά των Κούρδων της Συρίας  έχουν σημειωθεί εξεγέρσεις σ’ όλα τα στρατόπεδα που κρατούνται τζιχαντιστές, κι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μέσα στο χαμό που επικρατεί μπορέσουν οι Κούρδοι να τους κρατήσουν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των Κούληδων, έχει σημάνει «συναγερμός» στην ΕΥΠ, οι πράκτορες της οποίας θα στήσουν… καρτέρι στα σύνορα για να εντοπίσουν τους τζιχαντιστές που θα εισέλθουν στη χώρα των –πρώην, νυν και αεί!- «ανοιχτών συνόρων», με τον μανδύα του… κατατρεγμένου «πρόσφυγα».

Το θέμα είναι με ποιον τρόπο θα τους εντοπίζουν, καθώς αν εξαιρέσουμε κάποιες λίστες τζιχαντιστών που κυκλοφορούν στις μυστικές υπηρεσίες, οι περισσότεροι είναι ανώνυμοι. Και δεν το γράφουν στο… κούτελο, πως είναι τζιχαντιστές!

Η λύση στο όντως μεγάλο αυτό πρόβλημα που μοιραία θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει η Ελλάδα ως «πύλη εισόδου», είναι απλούστατη: να πάψει να είναι «πύλη εισόδου»! Πως; Επικαλούμενη τον υπαρκτό αυτόν κίνδυνο για την εθνική αλλά και την ευρωπαϊκή ασφάλεια, μπορεί κάλλιστα η κυβέρνηση Κούλη να σφραγίσει τα σύνορα και να αναστείλει -έστω για κάποιους μήνες- την διαδικασία υποβολής ασύλου για όλους τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την άμεση επιστροφή στην Τουρκία όλων των «προσφύγων» που μας… προτιμούν, τζιχαντιστών και μη. Με τον απλό αυτό τρόπο, η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το πρόβλημα της εισόδου τζιχαντιστών, αλλά και το μέγα πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, διότι όταν ο «πρόσφυγας» ξέρει πως την επομένη θα επιστραφεί οπωσδήποτε στην Τουρκία, δε θα αποτολμά καν το ταξίδι!

Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν η Ελλάδα είχε εθνική κυβέρνηση κι όχι από κάποιον που τον λένε Κούλη! Οπότε, μην περιμένετε άδικα…