ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! 

Έρευνα για τις διαθέσεις των λαών έναντι της λαθρομετανάστευσης, πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αυστρία και την Ουγγαρία, στο πλαίσιο του προγράμματος «CIAK Μigraction», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε κάθε μία από τις χώρες πραγματοποιήθηκαν 1.000 συνεντεύξεις ατόμων ηλικίας 18-70 ετών, κατά το χρονικό διάστημα 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2019.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 64% των Ελλήνων δήλωσε ότι η λαθρομετανάστευση είχε αρκετά ή πολύ αρνητικό αντίκτυπο στη χώρα. Ακολουθούν στις αρνητικές απόψεις οι Ιταλοί με 57% και οι Ούγγροι με 56%, ενώ οι Αυστριακοί πιστεύουν ότι η λαθρομετανάστευση είναι αρνητική σε ποσοστό 49%.

Όσον αφορά στην απασχόληση, το 59% των Ελλήνων πιστεύει ότι λόγω των λαθρομεταναστών οι Έλληνες δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν εργασία, ενώ το 55% επιθυμεί οι εταιρείες να δίνουν προτεραιότητα στους Έλληνες εργαζόμενους όταν προσλαμβάνουν προσωπικό.

Αναφορικά με την πρόσβαση στις υπηρεσίες πρόνοιας, η πλειοψηφία των Ελλήνων (53%) πιστεύει ότι δίνεται προτεραιότητα στους λαθρομετανάστες έναντι των Ελλήνων, ενώ το 42% πιστεύει ότι τα περισσότερα εγκλήματα διαπράττονται από λαθρομετανάστες.

Σχετικά με τη γνώμη των Ελλήνων για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση των λαθρομεταναστευτικών ροών, μόλις το 38% θεωρούν την κυβέρνηση αποτελεσματική. Σίγουρα βέβαια, το ποσοστό αυτό θα ήταν πολύ μικρότερο, αν η έρευνα γινόταν αργότερα κι όχι μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, γιατί η μεγάλη αύξηση των ροών των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα σημειώθηκε μετά την εκλογή του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση!

Τέλος, στην Ελλάδα μόνο ο ένας στους τρεις πολίτες έκρινε θετικά το έργο των ΜΚΟ.

Σημαντική παρατήρηση: είναι τραγική ειρωνεία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να είναι άκρως αντίθετοι στην λαθρομετανάστευση και να μην υπάρχει στη βουλή εθνικό κόμμα για να εκφράσει πολιτικά την αντίθεση αυτή!