ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΥΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

Το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα επανέφερε 15χρονος μαθητής από το Κιλκίς που επισκέφθηκε το Βρετανικό Μουσείο και δεν δίστασε να υψώσει την ελληνική σημαία στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι με αυτή την κίνηση ήθελε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. «Αυτή είναι η σημαία που σηκώθηκε από τα δικά μου χέρια μέσα στο Βρετανικό μουσείο» εξηγεί ο Μιλτιάδης Αθανασιάδης.  O 15χρονος επισκέφθηκε το μουσείο πριν από λίγες μέρες με τη μητέρα του και τον μικρό του αδελφό. Μόλις έφτασε μπροστά από τα γλυπτά συγκινημένος ύψωσε την ελληνική σημαία.

«Ένιωσα κυρίως την ανάγκη να δείξω και σε όλους όσους βρίσκονταν εκεί ότι τα μάρμαρα είναι και θα παραμείνουν δικά μας. Θα ήθελα να φανεί σε όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας αυτή η περηφάνια που νιώθουμε εμείς οι Έλληνες και ότι δεν ξεχνάμε ποτέ την ιστορία μας» προσθέτει.
Περήφανος για την κίνηση του γιου του νιώθει και ο πατέρας του. «Μπαμπά θέλω να μου φέρεις μία ελληνική σημαία μου είπε την προηγούμενη μέρα. Του είπα μπράβο που το σκέφτηκες και ότι και αν γίνει τη σημαία θα τη σηκώσεις».
Παραδειγματιστείτε από το υπερήφανο Ελληνόπουλο, αχρείοι, γελοίοι και κατάπτυστοι πατριδέμποροι!
Κ.Π.