ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ; ΠΟΜΠΕΟ: ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ

Συνέντευξη στον… dear Alexi (Παπαχελά) έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, όπου εξήρε την ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας για τις βάσεις, με την οποία «η Ελλάδα θα είναι πιο ασφαλής».

Πιο ασφαλής όχι από την τουρκική επειλή, αλλά από την… «κακόβουλη ρωσσική επιρροή»!!! Ιδού: «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει βαθιά κατανόηση των δυνητικών κινδύνων. Μην έχετε αμφιβολία, η Σοβιετική Ένωση έχει διαλυθεί, αλλά η  κακόβουλη  ρωσική επιρροή παραμένει στη Μέση Ανατολή, όχι ιδιαίτερα μακριά από εδώ. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν εξακολουθεί να χρηματοδοτεί τη διεθνή τρομοκρατία.

Υπάρχουν προκλήσεις στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας στις θάλασσες που κράτη όπως η Ελλάδα κινούνται στη ναυτιλία και στις μεταφορές».

Επίσης, είπε ότι το συμφέρον των ΗΠΑ αλλά και της… Ελλάδος είναι «μία πετυχημένη Τουρκία, μια χώρα που προοδεύει οικονομικά», τονίζοντας ότι «δουλεύουμε επιμελώς για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Τι εννοεί ο… ποιητής; Πως θα υπάρξει «μια πετυχημένη Τουρκία που προοδεύει οικονομικά»;

Προφανώς με τον διαμοιρασμό του ενεργειακού πλούτου σε Αιγαίο και Κύπρο – “win-win”, όπως τον έχει περιγράψει ο Πάιατ, ή «καζάν-καζάν», όπως τον έχει περιγράψει ο Ερντογάν Πασάς. Δηλαδή, «μισά-μισά»!

Καταλάβατε τώρα πόσο… φίλοι μας είναι οι Αμερικανοί;