«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΣΚΟΥΠΑ» Ή ΜΗΠΩΣ… «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ»;

«Επιχειρήσεις – σκούπα» με δεκάδες συλληφθέντα «προσφυγάκια», ανακοινώνουν συχνά-πυκνά, όλο… χάρη και καμάρι, τα «ακροδεξιά» διαδικτυακά παπαγαλάκια των Κούληδων, στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση βάζει επιτέλους μία τάξη.

Για παράδειγμα, τις τελευταίες ώρες δημοσιεύεται η είδηση ότι έγινε «επιχείρηση – σκούπα» στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, κι ότι συνελήφθησαν 76 «προσφυγάκια», τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα, οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης και εναντίον τους «θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης».

Πρόκειται πράγματι για «επιχειρήσεις-σκούπα» ή μήπως για… «επιχειρήσεις-κουτόχορτο»;

Σίγουρα, ισχύει το δεύτερο! Διότι, τα «προσφυγάκια» που «συλλαμβάνονται» δεν είναι από χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες επανεισδοχής (π.χ. με την Αλβανία), αλλά από χώρες της Ασίας και της Αφρικής (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Συρία, Μαρόκο, Αλγερία, κ.τ.λ.), με τις οποίες ΔΕΝ υπάρχουν συμφωνίες επανεισδοχής. Ακόμα όμως κι αν υπήρχαν, οι συγκεκριμένοι έχουν υποβάλλει αιτήματα για την παροχή ασύλου, οπότε δεν είναι δυνατόν να απελαθούν χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση επί του αιτήματός τους – οι σχετικές διαδικασίες κρατάνε χρόνια!

Άρα, από τη μία πόρτα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης μπαίνουν τα «συλληφθέντα» προσφυγάκια, κι από την άλλη πόρτα… βγαίνουν! Με τέτοιες επικοινωνιακές φούσκες επιχειρούν οι Κούληδες να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό, αλλά «μία του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα»!