ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

Τώρα που η νέα κυβέρνηση –χωρίς τον πατριώτη Σαλβίνι- ανέλαβε τις τύχες της μεγάλης γειτονικής χώρας ξεκίνησε η… κάτω βόλτα…

Σοβαρότατη αντιπαράθεση έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του ιταλικού υπουργείου Παιδείας και της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με αφορμή τις εικόνες και τους Σταυρούς στα σχολεία.

Η διάσκεψη των καθολικών επισκόπων στην Ιταλία αγωνίζεται για τη διατήρηση τους εναντίον του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προτείνει την εκκαθάριση τυχόν θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές τάξεις.

Η διάσκεψη καταδίκασε έντονα την πρόταση του Ιταλού υπουργού Παιδείας για την κατάργηση των Σταυρών από τάξεις δημόσιων σχολείων. «Πιστεύω ότι τα σχολεία μας πρέπει να είναι κοσμικά και να παρέχουν ένα χώρο για την αυτοεκδήλωση κάθε πολιτισμού στην κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Lorenzo Fioramonti. «Δεν πρέπει να δώσουμε προτίμηση στα σχολεία για συγκεκριμένα σύμβολα μιας συγκεκριμένης πίστης».

Το περασμένο έτος, η Λέγκα του Βορρά του Σαλβίνι υπέβαλε νομοσχέδιο με πρόταση να καταστούν οι σταυροί υποχρεωτικοί στα δημόσια κτίρια, αλλά αυτό το νομοσχέδιο δεν έλαβε στήριξη στο κοινοβούλιο.

Ο Matteo Salvini είχε δηλώσει σχετικά ότι η ιδέα της κατάργησης των σταυρών από τα σχολεία αντιβαίνει στις ιταλικές αξίες, τονίζοντας ότι είναι «μέρος του πολιτισμού μας, της ταυτότητάς μας, της ιστορίας μας».

Ας χαίρεται όσο μπορεί η δοτή κυβέρνηση των συστημικών, γιατί ο Σαλβίνι θα επιστρέψει δριμύτερος και δεν θα αφήσει την χώρα του να καταστραφεί.

Κ.Π.