ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ»; ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΛΗΔΩΝ!

Μεταξύ των άλλων «μέτρων» που αποφάσισε η κυβέρνηση των Κούληδων για το λαθρομεταναστευτικό, είναι και τα «κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα».

Περί τίνος πρόκειται; Σ’ αυτά θα κλείνονται όσα «προσφυγάκια» αποδεικνύονται κοινοί λαθρομετανάστες, μέχρι που να φύγουν από τη χώρα. Ωραίο ακούγεται, αλλά…

Για να επιστραφεί κάποιος λαθρομετανάστης στην χώρα προέλευσής του, χρειάζονται δύο βασικές προϋποθέσεις:

1η) Να υπάρχει σχετική συμφωνία της Ελλάδος με την χώρα προέλευσης. Όμως, τέτοιες συμφωνίες ΔΕΝ υπάρχουν με τις χώρες προέλευσης των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Αλγερία, Νιγηρία και δε συμμαζεύεται…). Και δεν έχουν κανένα λόγο οι χώρες αυτές να υπογράψουν τέτοιες συμφωνίες. Αντιθέτως, έχουν πολλούς λόγους να μην υπογράψουν (θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δυσαρέσκεια των επιστρεφομένων, θα πρέπει να τους βρούνε δουλειά, θα κοπούν τα εμβάσματα που εισπράττουν τώρα απ’ αυτούς οι οικογένειές τους, κ.τ.λ.).

2η) Για να απελαθεί κάποιος στη χώρα του, θα πρέπει να κατέχει έγγραφο που να αποδεικνύει ποια είναι αυτή η χώρα. Δηλαδή, διαβατήριο. Κανένας λαθρομετανάστης δεν έχει διαβατήριο, καθώς τα πετούν στη θάλασσα όταν καταφτάνουν στη χώρα των «ανοιχτών συνόρων». Ποια χώρα θα τους δεχτεί, λοιπόν, ακόμα κι αν υπάρξει σχετική συμφωνία με την Ελλάδα;

Παρεμπιπτόντως, περίπτωση να γίνουν μαζικές επιστροφές στην Τουρκία ΔΕΝ υπάρχει, καθώς δεν πρόκειται τους δεχθεί!

Τι όφελος θα έχουν, λοιπόν, τα «κλειστά κέντρα κράτησης»; Κανένα απολύτως! Αντίθετα, θα απασχολούν χιλιάδες αστυνομικούς, που θα έχουν να αντιμετωπίσουν συχνές εξεγέρσεις και καταγγελίες για «κολαστήρια»!

Πρόκειται για ένα μέτρο δοκιμασμένο και αποτυχημένο, που εφήρμοσε η τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ τον Δένδια.

Οι κουτοπόνηροι αυτοί τύποι, κρατούσαν 5-6 χιλιάδες «προσφυγάκια» στο «κλειστό κέντρο» της Αμυγδαλέζας, με την ελπίδα ότι θα απελπίζονταν και θα ζητούσαν από μόνοι τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, μέσω των προγραμμάτων «εθελούσιας επιστροφής» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Στην περίπτωση που κάποιος λαθρομετανάστης επιθυμεί την επιστροφή του, η διαδικασία είναι πανεύκολη. Πάει στην πρεσβεία της χώρας του, δίνει τα στοιχεία του, εκδίδει διαβατήριο και σε λίγες ημέρες φεύγει αεροπορικώς, με δωρεάν εισιτήριο και παίρνει και… χαρτζιλίκι 300 ευρώ για τα πρώτα του έξοδα!

Πόσοι λαθρομετανάστες «απελπίστηκαν» στα κλειστά κέντρα κράτησης» των Σαμαρά και Δένδια και ζήτησαν την επιστροφή στη χώρα τους; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ελαχιστότατοι!

Γιατί τότε το εξαγγέλλουν αφού ξέρουν πως θα αποτύχει; Για να εξαπατήσουν το λαό, ότι κάνουν ότι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης!