ΠΟΜΠΕΟ ΠΡΟΣ ΚΟΥΛΗ: ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ! 

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του μεγάλου αφεντικού (του παλιάτσου Τραμπ), είχε σήμερα το πρωί ο κατοχικός πρωθυπουργός του προτεκτοράτου Ελλαδιστάν και το πρώτο πράγμα που έθεσε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ ήταν οι ομοιόμορφες… γραβάτες τους.

Κι αφού μίλησαν για τον… καιρό που «δε μας τα χάλασε», για το… νέο μουσείο Γουλανδρή, την… ελληνοαμερικανική κοινότητα του Κάνσας και άλλα τινά, ο απόφοιτος έθεσε στον εκπρόσωπο του αφέντη το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο – την οποία δεν έθεσε στον Ερντογάν Πασά κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, για να μη… χαλάσει το καλό κλίμα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Φυσικά δεν πήρε καμμιά απάντηση από το γκανγκστερόμουτρο της CIA, που τον κοιτούσε με απάθεια. Άλλωστε, το θέμα ετέθη για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Τουτέστιν, για να γραφτεί από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του Κούλη και να… θαυμάσει ο κόσμος το… θάρρος και την… αποφασιστικότητά του.

Λίγο αργότερα, με δήλωσή του, ο Πομπέο επανέλαβε τη γνωστή και χιλιοειπωμένη θέση της πλανηταρχίας, για τον φυσικό πλούτο σε Αιγαίο και Κύπρο, κάνοντας λόγο για «αμοιβαία αποδεκτά αποτελέσματα»:

«Στη διπλωματία δεν λέμε εκ των προτέρων τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. Μπορώ, όμως, να σας πω ότι κατανοούμε τους κινδύνους, γνωρίζουμε τις δραστηριότητες και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην έχουμε στρατικοποίηση των θεμάτων και να φτάσουμε σε αποτελέσματα που θα είναι αμοιβαία αποδεκτά».

Ήτοι, μια συμφωνία “win-win” ή «καζάν-καζάν» («μισά – μισά»), όπως λέει κι ο Ερντογάν Πασάς, με διαμοιρασμό του πλούτου! Μια συμφωνία που έχει δεσμευτεί να υπογράψει ο Κούλης Μητσοτάκης και ψάχνει τρόπο να την «σερβίρει» στον ελληνικό λαό!

Υπάρχει μήπως κάτι που δεν καταλαβαίνετε;