ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΣΑΜΟΣ!

Μπορεί η Λέσβος να είναι… πρωταθλήτρια στην λαθρομετανάστευση, αλλά και η Σάμος δεν πάει πίσω.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, τα «προσφυγάκια» έχουν πλέον ξεπεράσει τις 7.000 και αυξάνονται συνεχώς!

Την κατάσταση περιγράφει με μελανά χρώματα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στο Βαθύ. Διαβάστε για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

«Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το νησί και το Βαθύ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι μετανάστες πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί ανέρχονται στις 7.000. Επικίνδυνο και συγκλονιστικό νούμερο. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια καθημερινή εισβολή, όταν μιλάμε για 200 και 300 άτομα την ημέρα. Έχουν κατακλύσει την πόλη και το χωριό. Σαν χωριό, συμπεριλαμβανομένων των πληθυσμών των γύρω οικισμών φτάνουμε τους 3.300 κατοίκους. Αθροιστικά, η πόλη της Σάμου μαζί με το Βαθύ ανερχόμαστε γύρω στα 9.500 άτομα. Φοβόμαστε μήπως γίνουμε μειονότητα στον τόπο μας… Έρχονται άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι, τους βλέπουμε και τους ζούμε. Από τα στοιχεία που μας δίνουν στο νησί υπάρχουν αυτή τη στιγμή 27 εθνότητες. Μέχρι και μετανάστης από την Κούβα βρέθηκε στο νησί μας. Τον τελευταίο καιρό έχουμε κλοπή ξύλων, οικοδομικών υλικών για να φτιάξουν καταλύματα ώστε να προστατευτούν τώρα που θα μπει σιγά σιγά ο χειμώνας. Ο κόσμος έχει αρχίσει να βάζει κάγκελα στα σπίτια του. Περνούν από τις κρεμάστρες και παίρνουν ρούχα. Δεν τολμούμε να αφήσουμε τίποτα έξω. Ο κόσμος είναι σαν ένα καζάνι που βράζει, ζούμε επάνω σε μια ατομική βόμβα. Η κατάσταση του νοσοκομείου έχει φτάσει σήμερα στο απροχώρητο. Προσπαθούμε να έχουμε στο σπίτι άρρωστα μέλη της οικογένειάς μας για να μην πάμε στο νοσοκομείο. Σε ένα νοσοκομείο που ήταν υπόδειγμα για όλο το βορειοανατολικό Αιγαίο, σήμερα φοβόμαστε να πάμε για να μη κολλήσουμε ιώσεις. Να τονίσουμε επίσης ότι είχαν εξαλειφθεί κάποιες ασθένειες οι οποίες επανεμφανίζονται. Η κοινωνία της Σάμου δεν αντέχει άλλο. Ήμασταν μια ήσυχη, ήρεμη και πολιτισμένη κοινωνία. Σήμερα έχουμε χωριστεί σε μια κοινωνία καλών, κακών, σε αυτούς που τους στέλνουν αυτοί που δεν τους θέλουν και στον κόσμο που έχει αγανακτήσει. Η πλειοψηφία έχει αγανακτήσει, φοβόμαστε μήπως έχουμε άλλες εξελίξεις. Ο κόσμος μπορεί να εξεγερθεί».

(ΥΓ): Σωστά όλα αυτά, αλλά –για να μην χαϊδεύουμε αυτιά- οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών είχαν στις εκλογές τη μεγάλη ευκαιρία να δείξουν την δυσαρέσκειά τους, αλλά την πέταξαν στα σκουπίδια! Τώρα είναι κάπως αργά για «δάκρυα»!