ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ! 

Ένας από τους πλέον αρμοδίους για τα της φωτιάς στην Μόρια, ο πρόεδρος των πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργος Ντίνος, αποκάλυψε σήμερα με συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι φοβερές λεπτομέρειες από το τραγικό συμβάν.

Ιδού τι κατήγγειλε:

«Το επισημάναμε πριν από έναν μήνα, βλέπαμε το κακό να έρχεται. Είχε γίνει πέρυσι, είχε γίνει πρόπερσι και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα ξαναγίνει. Όλα αυτά γίνονται γιατί σε μία περιοχή που είναι για να διαμένουν μάξιμουμ 3.000 άνθρωποι διαμένουν 13.000. Οι 3.000 που είναι στα ΚΥΤ έχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες και οι υπόλοιποι είναι στα γύρω χωράφια σε σκηνές, μέσα στο κρύο που έρχεται και με άθλιες συνθήκες».

Κληθείς δε να σχολιάσει τα επικριτικά προς την Υπηρεσία του σχόλια, ότι δεν ενήργησαν σωστά ή ότι άργησαν να επέμβουν, ήταν καταπέλτης: «Τα σχόλια που γίνονται δεν υφίστανται. Ήταν αμάξι μέσα στα ΚΥΤ. Το θέμα είναι ότι δεν μας άφησαν να ενεργήσουμε. Σπάσανε τα τζάμια, τα παρμπρίζ, έβγαλαν έξω τους συναδέλφους, τους πήραν τα κλειδιά, πήραν όλα τα προσωπικά αντικείμενα, τα ρούχα, τα πάντα. Δεχτήκαμε επίθεση, βάλανε τα προσωπικά μας αντικείμενα δίπλα και τα καίγανε, φάγανε ξύλο συνάδελφοι, πήγανε στο νοσοκομείο».

Κούλη, ακούς τι γίνεται στη χώρα που ΕΣΥ κυβερνάς;