ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ!

Σε μια πολύ ξεκάθαρη καταγγελία, προχώρησε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος. Όπως βεβαίωσε, η φωτιά στη Μόρια, που κόστισε τη ζωή σε μια μητέρα και το νεογέννητο μωρό της, ήταν εμπρησμός από τα ίδια τα «προσφυγάκια»!

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής: «Με πλήρη επίγνωση αυτού που λέω, τη φωτιά μέσα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, έβαλαν μετανάστες που δεν θέλουν να μετακινηθούν για να μπουν στους οικίσκους ευπαθείς ομάδες, όπως γυναίκες και παιδιά. Στη Μόρια, γίνεται ανακατανομή όσον αφορά στα κοντέινερ. Κάποιοι καλούνται να μετακινηθούν για να πάρουν τη θέση τους γυναίκες και παιδιά. Αυτοί που βγαίνουν, δεν θέλουν να αφήσουν τους οικίσκους και βάζουν φωτιά. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι οικίσκοι καίγονται για αυτόν το λόγο. Η  φωτιά ήταν εμπρησμός και για αυτό δεν μας άφησαν να φτάσουμε στο σημείο».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών κατήγγειλε ότι τα «προσφυγάκια» επιτέθηκαν ευθύς εξ’ αρχής στους πυροσβέστες που έφτασαν στο hot spot για να σβήσουν τη φωτιά. «Σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα έσπασαν με πέτρες, πήραν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, ασυρμάτους, κράνη, τις τσάντες τους και τους έβαλαν φωτιά δίπλα από τ’ αμάξι».

Φανταστείτε μέχρι ποιου σημείου μπορούν να φτάσουν αυτοί που βάζουν φωτιές και καίνε συνανθρώπους τους, με τους οποίους ζουν υπό τις ίδιες συνθήκες!