ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΤΟΥ

Την περίοδο 2012-2013, όταν η Χρυσή Αυγή θριάμβευσε στις εκλογές και εισήλθε στη βουλή, όλοι μιλούσαν για την Χρυσή Αυγή, το δε σύστημα έτρεμε και το ομολογούσε!

Νέες οργανώσεις και γραφεία του Κινήματος εμφανίζονταν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, γίνονταν συνεχείς εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πεζοδρόμιο, με πρωτοπόρα την νεολαία, στην δε βουλή οι βουλευτές μας σφυροκοπούσαν αλύπητα το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα. Ήταν η πρώτη δυναμική αμφισβήτηση της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς στην ελληνική κοινωνία, που άρχισε το 1974 με την ανοχή της ψοφοδεξιάς ΝΔ, την οποία σταμάτησε ο Σαμαράς με τις διώξεις και τις φυλακίσεις. Σώζοντας την παραπαίουσα αριστερά και ανοίγοντάς της το δρόμο προς της εξουσία!

Στις τελευταίες εκλογές, η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη βουλή –για τους λόγους που έχουν αναφερθεί- μπήκε όμως το μόρφωμα Βελόπουλου, το οποίο εμφανιζόταν ως «ακροδεξιό».

Έχουν περάσει 2 ½ μήνες από τις εκλογές, κανείς δεν μιλάει για την «Ελληνική Λύση», το σύστημα όχι μόνο δεν την τρέμει αλλά την ενσωμάτωσε ήδη (με κορυφαία συμβολική πράξη την πρόσκληση προς τον Βελόπουλο στην «γιορτή της δημοκρατίας» τους, την οποία ευχαρίστως απεδέχθη, μπαίνοντας στο «κάδρο» των αρχηγών του «συνταγματικού τόξου –και μάλιστα δίπλα στον αρχικουκουέ Κουτσούμπα!-, τοπικές οργανώσεις δεν υφίστανται παρά μόνον ελάχιστες, κι εκείνες «σφραγίδες», γραφεία του μορφώματος δεν ανοίγουν πουθενά (παρά την προσφορά κάποιων πολιτευτών να τα πληρώνουν…), εξαιτίας  της αρνητικής στάσης του Βελόπουλου, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πεζοδρόμιο δεν γίνονται, ούτε στηρίζονται εκείνες που διοργανώνονται από άλλους ανεξάρτητους φορείς (όπως π.χ. η συγκέντρωση στην ΔΕΘ), ούτε υπάρχει κινητοποίηση της νεολαίας και πολύ περισσότερο αμφισβήτηση της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς. Η δε κοινοβουλευτική παρουσία του μορφώματος είναι από υποτονική έως ανύπαρκτη! Το μόρφωμα αυτό έχει παρουσία μόνο στα κανάλια που συνεχίζει ακάθεκτος να διαφημίζει τα… δια πάσαν νόσον μαντζούνια του ο τηλεπώλης αρχηγός του και στα κανάλια των ολιγαρχών όπου καλείται συχνά-πυκνά.

Είναι όλα τούτα τυχαία; Ασφαλώς και όχι! Σκοπίμως το μόρφωμα είναι του τύπου «one man show», έτσι ώστε όταν με το καλό ο… showman κλείσει το μαγαζί και καταλήξει στην Νουδούλα (ως «Καμμένος» του Μητσοτάκη), να μην υπάρχουν αντιδράσεις!