Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ… ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!

Ενώ ακόμα και την ώρα της συνάντησης του Κούλη με τον Ερντογάν Πασά, τα τουρκικά πολεμικά πραγματοποιούσαν σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο, ο Κούλης δεν έθεσε καν το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στον Πασά του.

Κι αυτό δεν το λέμε εμείς οι… κακοπροαίρετοι, αλλά ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας, σε συνέντευξή του ΕΡΤ. Δικαιολόγησε δε την αφωνία του Κούλη, στο ότι δεν ήθελε να χαλάσει την… ωραία ατμόσφαιρα! 

Ιδού η ομολογία της… αστικής ευγένειας του Κούλη:

Δημοσιογράφος: Υπήρξε κάποια αναφορά από τον κ. Ερντογάν όταν τέθηκε το θέμα της έντασης στο Αιγαίο, των παραβιάσεων, των υπερπτήσεων, που συμβαίνουν εχθές και προχθές. Υπήρξε κάποια αντίδραση συγκεκριμένη από τον κ. Ερντογάν για αυτό;

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Νομίζω ότι αυτή η συνάντηση ήταν μια συνάντηση που έμεινε στα θέματα που είπαμε και πριν, δηλαδή προσφυγικό, Κυπριακό, ζήτημα οικονομικής συνεργασίας, αντιμετώπιση θρησκευτικών συμβόλων, δεν πήγαμε σε θέματα όπως αυτά που αφορούν το Αιγαίο. Δεν συζητήθηκαν επομένως ζητήματα του Αιγαίου, κοιτάζουμε να χτίσουμε πάνω σε μια θετική και ειλικρινή πρώτη συνάντηση, μια θετική ατζέντα και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα».