«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΣ»: Η BARBIE ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ… ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΦΥΛΟ!

Μεγάλη επιρροή στα νεαρά κορίτσια έχουν ως γνωστόν οι κούκλες Barbie και ως εκ τούτου η εταιρεία Mattel που τις παράγει, τις χρησιμοποιεί για να περάσει μηνύματα… πολιτικής ορθότητας.

 

Έτσι, μετά την πρώτη Barbie που φοράει… hijab και την Barbie ως… λεσβία, ήρθε η ώρα ο κολοσσός να συστήσει στο κοινό τη σειρά Creatable World, μια συλλογή η οποία περιλαμβάνει έξι κούκλες με ουδέτερο γένος ώστε το κάθε παιδί να μπορεί χρησιμοποιώντας τα αξεσουάρ που συνοδεύουν την κάθε μία από αυτές να μοιάζει όπως εκείνα θέλουν. Πρόκειται δηλαδή για μια ευκαιρία το κάθε παιδί να αποκτήσει τη δική του customized κούκλα σε περίπτωση που δεν το καλύπτει μια κλασσική επιλογή όπως είναι αυτή των μοντέλων της Barbie.

Η εταιρία δήλωσε πως η νέα αυτή συλλογή δημιουργήθηκε για να κρατήσει τις ταμπέλες μακριά και να προσκαλέσει τους πάντες να παίξουν μαζί τους ενώ τόνισε πως δεν έχουν όρια όπως και τα παιδιά που παίζουν με αυτές. Για να είναι απολύτως βέβαιο ότι κάθε παιδί θα αισθάνεται ότι μπορεί να βρει μια κούκλα που να το αντιπροσωπεύει, η Mattel σχεδίασε έξι σετ παιχνιδιών τα οποία έρχονται σε ποικιλία όσον αφορά στο χρώμα του δέρματος, τα ρούχα, τα μαλλιά, τα αξεσουάρ, τα παπούτσια καθώς και το αν θα αντιπροσωπεύουν κάποιον άντρα ή γυναίκα.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εδώ και προσπαθεί να εισβάλει στη ζωή μας μέσω της «πολιτικής ορθότητας», με θύματα τα παιδιά μας, και Δούρειο Ίππο τα παιχνίδια τους.

Κ.Π.