ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ Ε.Ε.!

Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν παρέδωσε ο ευρωβουλευτής του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, με την οποία επικαλούμενος τον ψοφοδεξιό Αναστασιάδη ζητεί από την Κομισιόν, να επιταχύνει τις απαραίτητες διαδικασίες, για την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας της ΕΕ.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής, «στην επιστολή που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τους Προέδρους του Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 17 Φεβρουαρίου 2016, επισημαίνει ότι η τουρκική γλώσσα είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζητεί να καθιερωθεί ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ σύμφωνα με το άρθρο 342 ΣΛΕΕ σχετικά με το γλωσσικό καθεστώς των θεσμικών οργάνων της Ένωσης. Οι Τουρκοκύπριοι πολίτες της ΕΕ αναμένουν ασφαλώς να καταστεί η μητρική τους γλώσσα επίσημη γλώσσα της ΕΕ».
Τονίζοντας ότι στις ευρωεκλογές του 2019, εξελέγη για πρώτη φορά ως ευρωβουλευτής ένας Τουρκοκύπριος από Ελληνοκύπριους και από Τουρκοκύπριους, ζητεί από την Κομισιόν να του γνωστοποιήσει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας της ΕΕ.

Και δεν έχει σημασία αν την καθιέρωση της τουρκικής την ζήτησε Τουρκοκύπριος, αφού προφανώς και έγινε αυτό με την άδεια του ΑΚΕΛ. Αυτοί είναι οι κομμουνιστές, μια ζωή προδότες!