ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΙΩΘΕΙ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ» ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο… ΣΗΜΙΤΗΣ

Τελικά, είναι… πατριωτάκι ο Κούλης Μητσοτάκης, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι… σκληροί Μπουμπουκο-βοριδο-κυρανάκηδες, ή είναι νεοφιλελές και νεοταξίτης;

Μια απάντηση στο ερώτημα δίνει σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Πόσο δεξιός είναι ο Μητσοτάκης;» γνωστός καθεστωτικός δημοσιογράφος, στο protothema.gr, που παίζει το ρόλο… «εφημερίδας της κυβερνήσεως».

Ιδού:  

«Λοιπόν, ο Κυριάκος νιώθει «φιλοξενούμενος» στην παραδοσιακή Δεξιά. Ο φιλικός του χώρος είναι το Κέντρο και το πρότυπο της πρωθυπουργίας του δεν είναι ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Σαμαράς, αλλά ο Σημίτης. Η συγκατοίκηση με τη «βαθιά» και συντηρητική Δεξιά εντός της Ν.Δ. τον περιορίζει προς την Κεντροδεξιά, αλλά με σταθερή κατεύθυνση και πρόσημο τον προσανατολισμό προς το Κέντρο… Αυτό λοιπόν είναι σήμερα το στρατηγικό στοίχημα του Κυριάκου. Να κυβερνήσει με τις αξίες και την κουλτούρα του Κέντρου, ενισχύοντας τα κεντρώα χαρακτηριστικά της Ν.Δ. Εξ ου και η αποστροφή σε πολιτικές σύγκρουσης και πολέμου με τον βασικό του αντίπαλο, τον Τσίπρα… Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά αν κάποιος απειλείται από την «παλινόρθωση της Δεξιάς» (μόνιμο ρεπερτόριο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) αυτός είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης».

Και βέβαια, έχει δίκιο ο καθεστωτικός δημοσιογράφος, αλλά οι καιροσκόποι που το παίζουν «πατριώτες» και «εθνικόφρονες» δεν παίρνουν χαμπάρι από τέτοιες… λεπτομέρειες!

Τα σχόλια δικά σας…