ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΛΗ – ΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ… ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 74η Γενική συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα, Νεα Υόρκη, 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Αν και αρχικά ο Ράμα ματαίωσε την επίσκεψή του στην Αμέρικα λόγω του σεισμού, τελικά μετέβη κι έγινε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κούλη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς παπαγάλους «ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», αλλά κάτι τέτοιο ΔΕΝ προκύπτει από τη δήλωση που έκανε μετά ο Κούλης.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι τάσσεται «υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Άρα, ο ίδιος δεν τόλμησε να θέσει καμμιά ιδιαίτερη προϋπόθεση εκ μέρους της Ελλάδος, που να αφορά την βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών! Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από έναν Κούλη!