ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η PULSE ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Μια νέα δημοσκόπηση, της εταιρείας Pulse, παρουσίασε χθες βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Τα αποτελέσματά της βεβαίως ήταν τα… αναμενόμενα, μετά από 2 ½ μήνες ξέφρενης φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας –που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ο τόπος!
Έτσι, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τα πράγματα πάνε πολύ καλά, ενώ το 39% (κατά διαβολική σύμπτωση τόσο είναι και το ποσοστό της Νουδούλας…) πως πάνε… καλύτερα απ’ ότι περίμεναν!

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κλίμα της τεχνητής αισιοδοξίας και τα αποτελέσματά του το’ χουμε ξαναδεί, την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Jeffrey, το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα και σε μικρότερο βαθμό την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά. Μόλις όμως οι πολίτες αρχίζουν να πηγαίνουν στο… ταμείο, πότε για να πληρώσουν φόρους, πότε για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και πότε για να πληρώσουν τα υπόλοιπα… κερατιάτικα, αρχίζουν ν’ αλλάζουν γνώμη και τους φεύγει η… αισιοδοξία. 

Εις ότι αφορά τώρα την πρόθεση ψήφου των πολιτών στο υποθετικό ερώτημα ότι την Κυριακή έχουμε εκλογές, η Pulse δεν εξαφανίζει μεν την Χρυσή Αυγή, κρύβει όμως το ποσοστό της μέσα στα «λοιπά κόμματα» -στα οποία δίνει 5,5%, εξηγώντας ότι πρόκειται για συγκεντρωτικό των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, της ΑΝΤΑΡCIA και της Πλεύσης Ελευθερίας. Με δεδομένο ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις συνηθιζόταν μέχρι πρότινος να αναφέρονται ξεχωριστά τα ποσοστά όσων κομμάτων έχουν κάποιο αξιοπρεπές ποσοστό (άνω του 1%), έχετε καμμιά ιδέα γιατί η εταίρα κρύβει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής; Μήπως γιατί όχι μόνον δεν… διαλύθηκε το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, αλλά κι αρχίζει να ξεπερνάει το εκλογικό 3%, κι αρχίζουν να… ζορίζουν τα πράγματα;