ΒΡΕ ΤΟΥΣ… ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ! «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΡΩΣΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ»!

Βρε τους… φίλους μας τους Αμερικάνους, που θα έκαναν εμπάργκο στην Τουρκιά, θα την διέλυαν, θα την κομμάτιαζαν, θα την έκαναν φέτες, κ.τ.λ., επειδή παίρνει ρωσσικά όπλα ενώ είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όπως μας παραμύθιαζαν τα «εθνικόφρονα» διαδικτυακά παπαγαλάκια της πρεσβείας!

Μόνο που δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω και επιπλέον, κοτζάμ υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για πολιτικά ζητήματα, χαρακτήρισε σε ομιλία του σε εκδήλωση που έγινε στην Ουάσινγκτον «εσωτερικό θέμα» τις κινήσεις της Τουρκίας για να αποκτήσει ρωσσικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά της… συνιστά να πάρει αμερικάνικα!

Ιδού η δήλωσή του: 

«Είμαι ενήμερος για τις σχετικές ειδήσεις. Φυσικά και υπερηφανευόμαστε για τα αμερικανικά συστήματα, τα οποία έχουμε δημιουργήσει και τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην χώρα αυτή.

Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους Τούρκους εταίρους μας, να προτιμήσουν στρατιωτική τεχνολογία και εξοπλισμούς που παράγονται στις ΗΠΑ, τα οποία διαθέτουν επιχειρησιακή συμβατότητα. Τους καλούμε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μα φυσικά η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα. Μόνοι τους λαμβάνουν αποφάσεις. Όμως είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση. Η Τουρκία είναι παλιός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μέλος του ΝΑΤΟ, κι έχουμε μαζί τους τακτικές επαφές. Εγώ για παράδειγμα, έχω τακτικές επαφές με τον ομόλογο μου στην Άγκυρα. Είναι ένας τομέας στον οποίο τα υπουργεία μας έχουν μια μακροχρόνια ιστορία συνεργασίας, όπως και στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας».

Καταλάβατε τώρα τι άτιμο παιχνίδι μας παίζουν οι… φίλοι και… προστάτες μας, ή όχι ακόμα;