ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Σε κίνδυνο διάλυσης ο κλάδος των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών μετά από 45 χρόνια μεταπολίτευσης

Η διάλυση του κλάδου της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας που ελέγχεται από το κράτος, δηλαδή των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) μετά από 45 χρόνια καταστροφικής μεταπολίτευσης μπορεί να ανασταλεί μόνο από την Χρυσή Αυγή.

Η σημερινή κατάσταση των αμυντικών βιομηχανιών που ελέγχονται από το κράτος είναι τραγική. Αναλυτικά οι τρεις κύριες αμυντικές βιομηχανίες που ελέγχονται από το δημόσιο, δηλαδή τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), είναι είτε πτωχευμένες, είτε στα πρόθυρα της πτωχεύσεως, είτε τελούν υπό εκκαθάριση, είτε στην περίπτωση της ΕΑΒ φυτοζωούν χάρη στην υποστήριξη, με το αζημίωτο, της αμερικανικής Lockheed Martin.

Αδιαμφισβήτητα η κύρια ευθύνη της απαξίωσης των παραπάνω αμυντικών βιομηχανιών πέφτει στις καταστροφικές πολιτικές των κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία της Πατρίδας μας από το 1974. Εντελώς αντιδιαμετρικά η τουρκική πολεμική βιομηχανία έχει αναπτυχθεί σε ανησυχητικό βαθμό καθώς έχει δημιουργήσει μεγάλη παραγωγική αυτάρκεια καθώς και ανάπτυξη στους τομείς της μηχανολογίας, της σιδηρουργίας, της ναυπηγικής και των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Δυστυχώς σήμερα με την Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν ευθύνες για το καταστροφικό παρελθόν. Παράλληλα ούτε πρόκειται να εξευρεθούν λύσεις για το μέλλον που πραγματικά να ενισχύουν την Εθνική Άμυνα. Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι σε κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί κάποια «ιδιωτικοποίηση» που θα ξεπουλάει για ακόμη μια φορά το Εθνικό Κεφάλαιο των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών.

Αντιθέτως υπάρχει άμεση ανάγκη αποφάσεων για την σωτηρία των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών που να συμπεριλαμβάνει την χρησιμοποίηση των μη-επανδρωμένων τεχνολογιών για την Εθνική Άμυνα καθώς και δυνατότητα για εξαγωγικές εργασίες.

Συμπερασματικά οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες είναι ένα σημαντικό Εθνικό Κεφάλαιο που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελος της Εθνικής Άμυνας.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/se-kinduno-dialushs-o-klados-twn-kratikwn-amuntikwn-biomhchaniwn-meta-apo-4