ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΕΣ, ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ «ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ» Ή ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ;

Γράφει ο Αντίοχος

Μετά από ένα άκρως επιθετικό σχόλιο αναγνώστριας μεγάλου ΜΜΕ κατά του Κούλη, σε θέμα για την έκρηξη της λαθρομετανάστευσης τον τελευταίο καιρό, υπήρχε η εξής κυνική απάντηση νεοδημοκράτη: «Και τι θα κάνεις; Θα ψηφίσεις Χρυσή Αυγή για να μας φοβερίσεις; Πάνε αυτά που ξέρατε!».

Το γράφω αυτό διαβάζοντας για τις αποφάσεις που πήραν σε λαϊκή τους συνέλευση οι κάτοικοι του Καραβόμυλου και της Ανατολικής Φθιώτιδας, κατά της δημιουργίας hot spot με εξ’ Ανατολών απρόσκλητους στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο καυσίμων «Γεώργιος Παπαποστόλου».
Διάβασα, λοιπόν, πως «οι κάτοικοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω», πως «δεν δέχονται τις ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοΐδη», πως «δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων» και πως ως αντίδραση θα προχωρήσουν σε κλείσιμο της εθνικής οδού, αλλά και του λιμανιού της Στυλίδας, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες και τέλος, πως θα τοποθετήσουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους μαύρες σημαίες, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διάθεσης για αγώνα».

Και σίγουρα θα τα διαβάζει όλα αυτά ο Χρυσοχοΐδης και θα γελά! Μια τρύπα στο νερό θα κάνουν οι κάτοικοι! Κι ένα ωραίο ξημέρωμα, όταν θα έχουν ολοκληρώσει όλες αυτές τις «δυναμικές κινητοποιήσεις», θα εμφανιστούν τα ΜΑΤ και θα αποκαταστήσουν την «τάξη» με συνοπτικές διαδικασίες! Πιο πιθανό είναι να κερδίσουν οι κάτοικοι του Καραβόμυλου τον πρώτο αριθμό του… Τζόκερ, παρά να εμποδίσουν την δημιουργία hot spot!

Να το κάνω «λιανά»: όσο υπήρχε στη βουλή το «αντίπαλον δέος» του συστήματος, δηλαδή η Χρυσή Αυγή, οι κυβερνήσεις ήταν πολύ προσεχτικές σε τέτοιου είδους αποφάσεις (δημιουργία hotspots…), λόγω του φόβου αύξησης της δύναμης της Χρυσής Αυγής. Με τις σημερινές συνθήκες ο φόβος αυτός δεν υπάρχει, οπότε χέστηκαν –για να το πω λαϊκά!- για τις αντιδράσεις των κατοίκων εδώ και κει!

Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση, αν αντί για μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών τους «κατόπιν εορτής», οι κάτοικοι του Καραβόμυλου και του κάθε Καραβόμυλου είχαν ρίξει «μαύρο» στην κάλπη!