ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΓΔΥΣΑΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ!

«Καζάνι που βράζει» είναι ο Εβρος καθώς μετά την αναστολή λειτουργίας του φυλακίου «30», εκατοντάδες αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες μπαίνουν στην χώρα μας και από την… Βουλγαρία.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας που απεικονίζουν την εισβολή 26 γυμνών αλλοδαπών στο Ορμένιο. Διακινητές από τη Βουλγαρία αφού έγδυσαν στην κυριολεξία τους αλλοδαπούς, τους έστειλαν στην Ελλάδα.

Όπως τους βλέπετε στις φωτογραφίες, περιμένουν Έλληνες συνοριοφύλακες για να τους μεταφέρουν στο κέντρο προσωρινής κράτησης Φυλακίου Ορεστιάδας. Το πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι χερσαίο και σε γενικές γραμμές πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να περάσεις το ποτάμι.

“Και στο παρελθόν υπήρχαν ροές αλλά όχι όπως τις τελευταίες ημέρες” δηλώνει κάτοικος της περιοχής. Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε και “απελευθέρωσε” τα χέρια των Βουλγάρων διακινητών;

“Η λειτουργία του και η παρουσία στρατιωτών ήταν από μόνη της αποτρεπτική” τονίζουν κάτοικοι καθώς από τη στιγμή που έκλεισε οι “απέναντι” έχουν αποθρασυνθεί.

Το ελληνικό φυλάκιο 30 παραμένει κλειστό ενώ εκφράζονται φόβοι για πιθανή λεηλάτηση και κατάληψη του στο μέλλον. Όταν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον διοικητή της μονάδας που ανήκει το φυλάκιο η απάντηση που έλαβαν ήταν “εκτελούμε εντολές”.

Οι άνθρωποι των φωτογραφιών είναι οι πρώτοι που μπήκαν στη χώρα μας μετά το λουκέτο στο φυλάκιο. Οι κάτοικοι είναι σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς όπως λένε… τα νέα μαθαίνονται γρήγορα!

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ορμενίου απέχει μόλις 500 μέτρα από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και 700 από το ομώνυμο χωριό. Ένα μέρος των συνόρων αποτελεί ο ποταμός Έβρος, ο οποίος στη συνέχεια ρέει στη Βουλγαρία, με την συνοριογραμμή να συνεχίζει σε χερσαίο έδαφος. Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά βρίσκεται το τριεθνές Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας.

Στη μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Στο σύνολο της περσινής περιόδου ήταν περίπου 33.000, μέχρι τώρα είναι 31.000, οπότε σίγουρα υπάρχει μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι κάτι που προφανώς μας προβληματίζει« είπε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι «είμαστε σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο».

«Πατριώτες» της φακής που αντί της Χρυσής Αυγής προτιμήσατε την Νουδούλα, γιατί «έχει παραγίνει το κακό με τους λαθρομετανάστες», ο αγώνας σας τώρα… δικαιώνεται! Κι έπεται συνέχεια! 

Κ.Π.