ΚΟΥΛΗΣ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ… ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ

Μπορεί ο ίδιος να απαξίωσε να ασχοληθεί με το μέγα θέμα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών στην ομιλία του στην ΔΕΘ, αλλά ρωτήθηκε σχετικά κατά την σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, κι έδωσε την… αναμενόμενη απάντηση. Δηλαδή, πως δεν αλλάζει και πως θα είναι πολύ… αυστηρός στην πιστή τήρησή της: 

«Επαναλαμβάνω ό,τι είχα πει προεκλογικά: η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια. Αλλά είναι επικυρωμένη από τη Βουλή και δεν αλλάζει κατά το δοκούν.

Είναι μια διαπίστωση που είχα κάνει όταν είχα μιλήσει στη Βουλή, θέτοντας όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Είχα πει ότι δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί δεν το προβλέπει. Προβλέπει μόνο έλεγχο και θα είμαστε πολύ αυστηροί. Την κληρονομήσαμε!

Η Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνουν αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας. Πρέπει να στηρίξουμε το brand της Μακεδονίας και να κερδίσουμε παγκόσμια αναγνώριση. Δεν έχει προβλεφθεί κάποια συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, αλλά κάποια στιγμή θα τον συναντήσω«.

Και πως θα προσφωνήσει άραγε τον Ζάεφ; Προφανώς, πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας! (ΥΓ): Συνιστούμε από τώρα στα… «ακροδεξιά» διαδικτυακά του παπαγαλάκια, να επικαλεστούν… τεχνικά προβλήματα την ημέρα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ζάεφ και να ρίξουν τις ιστοσελίδες τους, για να μην ξεφτιλιστούν ακόμα περισσότερο!