ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ! ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ»!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες, άγρια ρατσιστικά επεισόδια ξέσπασαν στην Νότιο Αφρική, με Νοτιοαφρικανούς να επιτίθενται κατά των ξένων, με την αιτιολογία ότι «τους παίρνουν τις δουλειές». 

Ωστόσο, παρότι περνούν οι μέρες, τα επεισόδια συνεχίζονται και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε δέκα, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της χώρας Σίριλ Ραμαφόζα:

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών η χώρα μας βίωσε μια βαθιά τραυματική εμπειρία και αναστατώθηκε από βίαιες ενέργειες και εγκληματικότητα με στόχο αλλοδαπούς υπηκόους και δικούς μας πολίτες. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οικογένειες είχαν τραυματική εμπειρία… Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη βία. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για ξενοφοβία, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για πλιάτσικο και καταστροφές».

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μεγάλος φόβος αντιποίνων κατά της Νότιας Αφρικής, από χώρες που πολίτες τους δέχονται τις επιθέσεις.

Έτσι, η Ν. Αφρική ανακοίνωσε ότι «έκλεισε προσωρινά» τις διπλωματικές αποστολές της στη Νιγηρία, έπειτα από «απειλές» που έλαβε για αντίποινα, ενώ ο εθνικός αερομεταφορέας της Τανζανίας ανέστειλε τις πτήσεις προς τη Νότια Αφρική.

Γιατί άραγε τα ελληνόφωνα ΜΜΕ και οι πάσης φύσεως «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» κάνουν γαργάρα τα φοβερά αυτά ρατσιστικά επεισόδια; Διότι δεν είναι… πολιτικά ορθό να εμφανίζονται οι Αφρικανοί ως ρατσιστές. Πολιτικά ορθό είναι να εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι ως ρατσιστές και οι Αφρικανοί, Ασιάτες και λοιποί, ως θύματά τους!