ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ;

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) και πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, είχε αυτές τις μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει το έργο του ΚΙΣΕ και ενημερώθηκε από τον κ. Σαλτιέλ για τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί, καθώς και για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εβραϊκή Κοινότητα στην Ελλάδα… Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα υποστηρίξει το έργο του ΚΙΣΕ και πως παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πλούσια δραστηριότητά του. Τέλος, δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί σε εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα που διοργανώνεται από το ΚΙΣΕ…».

Θα καταλαβαίναμε απολύτως εάν ο αρχισιωνιστής εκπρόσωπος του εν Ελλάδι εβραϊσμού συναντιόταν με οποιονδήποτε αρμόδιο για θρησκευτικά ζητήματα (π.χ. με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων). Αλλά γιατί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών; Τι έχουν να πουν; Ή μήπως οι εν Ελλάδι Εβραίοι, που προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι Έλληνες και η μόνη διαφορά μας είναι ότι πιστεύουν σε άλλη θρησκεία, θεωρούνται πρώτα εθνική μειονότητα κι ύστερα θρησκευτική, οπότε υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών;