ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ: ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ν’ ΑΝΟΙΞΩ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»… ΘΑ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ 

Επίδειξη δυνάμεως έκανε σήμερα από την Άγκυρα ο Ερντογάν Πασάς, προς το προτεκτοράτο Ελλαδιστάν και την Ευρώπη, με διπλή απειλή.

Αφενός απείλησε πως θ’ ανοίξει τα σύνορα για να ξεχυθούν στην Ευρώπη (δηλαδή στην Ελλάδα…) τα εκατομμύρια «προσφυγάκια» που βρίσκονται στην Τουρκιά και αφετέρου πως θα φέρει και τρίτο πλοίο για γεωτρήσεις:

«Δεν μας υποστηρίζετε αρκετά και η Τουρκία μπορεί να αναγκασθεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν δε λάβουμε αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των Σύριων προσφύγων… Στην ανατολική Μεσόγειο σήμερα αν έχουμε λόγο αυτό έγινε λόγω της αγοράς των πλοίων σεισμικών ερευνών αλλά και των πλοίων γεωτρήσεων. Στο παρελθόν νοικιάζαμε. Ενδέχεται να έρθει και τρίτο πλοίο γεωτρήσεων. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν κοιτάμε ποιος τι λέει. Κοιτάμε το τι λέμε εμείς! Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή. Όλες οι φρεγάτες μας, οι κορβέτες μας είναι σε ετοιμότητα και τα αεροσκάφη μας είναι ετοιμότητα». Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα μας. Εδώ έχει δικαιώματα η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου, κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε».

Και βέβαια, ο Πασάς βρίσκει και τα κάνει και απειλεί με άνοιγμα των πυλών για τα «προσφυγάκια», γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως όσους και να στείλει οι Κούληδες θα τους δεχτούν και δεν πρόκειται να «σφραγίσουν» τα σύνορα, ούτε να κάνουν απελάσεις!