ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ!

Ξεθάρρεψαν οι Σκοπιανοί μετά τις απανωτές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για σεβασμό στην Συμφωνία των Πρεσπών –και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση στην ορθή εφαρμογή της- κι άνοιξαν φροντιστήριο «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία Πέλλας. Τα μαθήματα αρχίζουν από τον Οκτώβριο, υπό την αιγίδα της φιλοσκοπιανής Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) «Κρστε Μισίρκοφ», που ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, από την πρώην εκπρόσωπο της «United Macedonian Diaspora» στην Ελλάδα Ευγενία Νατσουλίδου και τον γνωστό και μη εξαιρετέο αποσχηματισθέντα ιερέα Νικόδημος Τσαρκνιά, που εμφανίζονται διεθνώς ως εκπρόσωποι της «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως τον Ιούνιο στο χώρο της ΑΜΚΕ, μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας, γιατί ο δάσκαλος των «Mακεντόνσκι» θα βρίσκεται στα Σκόπια. 
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ, σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 
Και βέβαια, το ψευδοκράτος των Αθηνών δεν μπορεί να απαγορεύσει την διδασκαλία των «μακεντόνσκι», καθώς η «μακεδονική» γλώσσα αναγνωρίζεται από την Συμφωνία των Πρεσπών, που σέβονται οι Κούληδες!