Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Σχετικά νωρίς άρχισαν οι δεξιές και φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες τη δήθεν αντιπολίτευση στο κεντροδεξιό μόρφωμα της ΝΔ. Από τη μια άρχισαν να στηλιτεύουν την πολιτική της ΝΔ για το λαθρομεταναστευτικό (όπου χρησιμοποιούν το πρόθεμα –λάθρο!) και από την άλλη κριτικάρουν την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση της Τουρκίας σχετικά με τις εδαφικές της διεκδικήσεις.

Ο λόγος προφανής, προσπαθούν να δείξουν μια «σκληρή» γραμμή για τους αναγνώστες τους ώστε να μην τους πάρουν οι ψηφοφόροι με τις πέτρες. Πρόσφατα λοιπόν ο τούρκος σουλτάνος φωτογραφήθηκε σε επίσημη ανακοίνωση με έναν χάρτη για την πατρίδα των ονείρων του, που ούτε λίγο ούτε πολύ έμενε στην Ελλάδα η Σαλαμίνα και η Αίγινα, καθώς τα υπόλοιπα νησιά περιέχονταν την τουρκική επικράτεια. Απέναντι σε αυτή την αναμενόμενη για εμάς προκλητικότητα, η κυβέρνηση διαμέσου του μεγαλοαστού και δουλικού υπουργού εξωτερικών έκανε την παρακάτω δήλωση:  «Η Τουρκία λειτουργεί ως ο ταραξίας της περιοχής και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο». Η ελεεινή αυτή τοποθέτηση μας θυμίζει την ταινία «της κακομοίρας όπου οι αείμνηστοι Χατζηχρήστος και Ρίζος αντάλλαξαν κουβέντες μέσω του χαρακτηριστικού διαλόγου: Μαλώνεις ρε; Ναι ρε μαλώνω! Μάλωσε μόνο σου, εγώ δεν μαλώνω με το Χατζηχρήστο στο τέλος να λέει το απίστευτο «τον εξευτέλισα». Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση ο κατήφορος είναι δικός μας.

Η απίστευτη αυτή δήλωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δουλική, εδώ και δεκαετίες, συμπεριφορά όλων των κυβερνήσεων απέναντι στους τούρκους. Αυτοί οι πολιτικάντηδες της καρπαζιάς νομίζουν  πως έχουν μαζί τους όλον τον κόσμο και πως την κατάλληλη στιγμή οι «σύμμαχοι» θα στηρίξουν την λαβωμένη Πατρίδα μας. Δεν είναι όμως τόσο αφελείς, αφού τα πάντα γίνονται βάσει σχεδίου. Με τη συνεχή υποχωρητικότητα θα οδηγήσουν έπειτα από συμφωνία στη συν-διαχείριση του Αιγαίου. Το πόπολο από την άλλη θα φερθεί με τον ίδιο δουλικό τρόπο, θα ψηφίσει τους άλλους, έπειτα από κάποιες αντιδράσεις, έχοντας όπως έχει αποδειχτεί μνήμη χρυσόψαρου.

Μια κυβέρνηση που το παίζει σκληρή, τιμά τους αγώνες της αριστεράς, επιδίδεται σε επικοινωνιακά shows στα Εξάρχεια, μεταφέρει λαθροεποίκους στο Κιλκίς και στηρίζει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν πρέπει να περιμένει κανείς τίποτα το ιδιαίτερο ή το διαφορετικό. Ταυτόχρονα ο Κούλης, με δουλικό τρόπο, επισκέπτεται τα ευρωπαϊκά σαλόνια όπου αντί για επενδύσεις μας φέρνει φρεγάτες με δανεικά. Ας τη χαίρονται λοιπόν την κουλοκυβέρνηση οι ψηφοφόροι της, οι οποίοι δείχνουν μπερδεμένοι, γιατί εμείς δε χαιρόμαστε καθόλου για τα μελλούμενα και νιώθουμε αηδία και απέχθεια.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι το μέλλον είναι ζοφερό και θα πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες πως φταις-δεν φταις, αν δεν μπορείς να παλέψεις, θα πεθάνεις. Τα υπόλοιπα είναι για τους αριστερούς καρναβαλιστές.

ΥΓ: Επένδυση θα ήταν οι φρεγάτες να κατασκευαστούν σε συνεργασία με τη Γαλλία σε δικά μας ναυπηγεία και με επενδύσεις στα οπλικά συστήματα της Ελλάδας, αλλά δεν υπάρχουν πια υποδομές, τα ξεπούλησαν όλα.

ΥΓ 2: Όταν οι τούρκοι φτάσουν στη θάλασσα της Αττικής θα μπορούσε ο μπουμπούκος να τους πετάει πέτρες από τους έξι ουρανοξύστες στο ελληνικό, χωρίς να γίνει αντιληπτός!