Ο ΡΕΚΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ, ΟΙ… ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Τελικά, δε φταίνε τα «ανοιχτά σύνορα», αλλά οι… γεωπολιτικές εξελίξεις, για την έκρηξη της λαθρομετανάστευσης στους καιρούς των Κούληδων και των Μπουμπουκοβοριδοκυρανάκηδων πολιτικών απατεώνων!

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Λαθρομετανάστευσης Κουμουτσάκος, προκαλώντας τη χλεύη των ηττημένων του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι λόγοι για την έξαρση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, δηλαδή προς την Ευρώπη δεν περιορίζονται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Έχουν σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά»

Πρώτος-πρώτος έσπευσε να τον συγχαρεί ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης:

«Χαιρετίζουμε τη διαπίστωση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κουμουτσάκου ότι οι προσφυγικές ροές σχετίζονται με τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η εγκατάλειψη της ρητορικής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους πρόσφυγες στη χώρα και ότι τα σύνορά μας δεν φυλάσσονται σηματοδοτεί άραγε την απόσυρση της Νέας Δημοκρατίας από ακροδεξιάς κοπής θέσεις;».

Ακολούθησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, σε πιο… αυστηρό ύφος: 

«Είναι πραγματικά εκκωφαντική αλλά και κυνική η προσγείωση της ΝΔ στην πραγματικότητα στο ένα θέμα μετά το άλλο! Γιατί, αν θυμάμαι καλά, η ΝΔ αντί να υπερασπίζεται την διαχείριση του προσφυγικού από την προηγούμενη κυβέρνηση με βάση τη διεθνή νομιμότητα και την αλληλεγγύη κατηγορούσε διεθνώς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν «άνοιξε τις πόρτες»»

Και η χορωδία ολοκληρώθηκε από την συριζοφυλλάδα «Αυγή»:

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στη Λέσβο, στη Μόρια και στη Σάμο επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κουμουτσάκος απέδωσε το φαινόμενο σε γεωπολιτικούς λόγους. Πάλι καλά, φαίνεται να προσγειώνεται στην πραγματικότητα, διότι, πριν τις εκλογές και επί τέσσερα χρόνια, ο ίδιος και το κόμμα του θεωρούσαν ότι για τις προσφυγικές ροές ευθυνόταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου».

(ΥΓ): «Λαθρομεταναστευτοφάγοι» και «εθνικόφρονες» της Νουδούλας, σας πήρανε στο ψιλό ή κάνουμε λάθος;