ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ AMAZON ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ. ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ! 

Ανοιχτή επιστολή προς τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της κολοσσιαίας καπιταλιστικής εταιρείας Amazon, απέστειλε ο   Βιτάουτας Λαντσμπέργκις, «πατέρας» της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας το 1990, με αφορμή την 80η επέτειο του συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, που οδήγησε στην κατοχή των Βαλτικών κρατών. 

Ο Λαντσμπέργις κάλεσε την Amazon να σταματήσει την ηλεκτρονική πώληση προϊόντων που φέρουν το σφυροδρέπανο, το οποίο προσβάλλει τα θύματα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού:
«Η Amazon διανέμει ορισμένα καταναλωτικά προϊόντα που φέρουν σύμβολα της κομμουνιστικής τυραννίας, της ΕΣΣΔ, συνεργάτριας των χιτλερικών στα εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία. Το σύμβολο αυτό φέρουν πουκάμισα, κονκάρδες και άλλα αντικείμενα που υπάρχουν στον κατάλογο της Amazon. Η ημέρα της 23ης Αυγούστου, που είναι γνωστή ως η απαρχή του φονικού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας της εγκληματικής συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ του Στάλιν και του Χίτλερ το 1939, πριν από 80 χρόνια, θα ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να τερματιστεί η χρήση της».

Δήλωση υποστήριξης της ανοιχτής επιστολής του Λαντσμπέργις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκεβίτσιους, δηλώνοντας ότι οι διπλωμάτες του έχουν ζητήσει επίσης από την Amazon να μην πωλεί, πλέον, τα προϊόντα που φέρουν το σφυροδρέπανο, θέτοντας θέμα ιστορικής δικαιοσύνης.

(ΥΓ): Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μια κολοσσιαία καπιταλιστική εταιρεία πουλάει προϊόντα με το σύμβολο του μεγαλύτερου εχθρού του καπιταλισμού; Τόσο κορόιδα είναι οι καπιταλιστές ή μήπως θεωρούν τον κομμουνισμό ακίνδυνο γιατί βγήκε από την ίδια –σιωνιστική!- «μήτρα» με τον καπιταλισμό;