ΑΙΣΧΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΞΕΣΠΑΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΨΕΙ ΝΑΡΓΙΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ!

Μετά από μεγάλη μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και του Πολεμικού Ναυτικού που βρέθηκαν στη Λέρο, για να διασώσουν το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες από το μεσημέρι, η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής και το ερώτημα που απασχολεί, αφορά στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε να καίει η πυρκαγιά, που για μεγάλο διάστημα έκαιγε ανεξέλεγκτα.

Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο οι τοποθετήσεις αυτοπτών μαρτύρων στο protothema.gr ίσως βοηθήσουν στην εύρεση των απαντήσεων. «Μετανάστες από το hot spot του νησιού είχαν ανάψει ναργιλέ μέσα στα πεύκα, ενώ έπνεε… τρελός αέρας» ανέφεραν οι μάρτυρες, ενώ ένα «προσφυγάκι» συνελήφθη σαν ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς. 

Πέρα από τον ισχυρό αέρα που έπνεε στην περιοχή, πάντως, ρόλο στην εξάπλωση της φωτιάς φαίνεται πως έπαιξε και το γεγονός πως δεν υπάρχει πυροσβεστική βάση στη Λέρο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης. Έτσι, χρειάστηκε χρόνος μέχρι να ενημερωθούν και να σπεύσουν στο σημείο δυνάμεις από τη Σάμο και την Αθήνα. 

Εδώ να σημειώσουμε ότι και ο «πρόσφυγας» που συνελήφθη και οι υπόλοιποι που τους ήρθε να καπνίσουν… ναργιλέ μέσα στα πεύκα αν συλληφθούν, σίγουρα θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως ακριβώς και ο Σομαλός που έβαλε 5 φωτιές στην Αργολίδα, πολύ απλά γιατί αυτό δεν είναι κράτος, είναι Μπανανία…

Κ.Π.