Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ: Ή ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ!

Έναν τρόπο είχαν οι συστημικοί της Ιταλίας –και οι διεθνείς προστάτες τους- να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές και τον αναμενόμενο θρίαμβο του Σαλβίνι: να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα βουλή της Ιταλίας, με σύμπραξη των παλιάτσων των 5 Αστέρων, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και του Φόρτσα Ιτάλια, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αν και οι δυνάμεις αυτές είναι ετερόκλητες, πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν μαζί τους τον Μπερλουσκόνι, πιστεύοντας ότι νοιώθει ζήλεια για τις επιτυχίες και την λαϊκή αποδοχή του πολιτικά συγγενούς του, Σαλβίνι.

Ωστόσο, ο Μπερλουσκόνι στάθηκε άξιος των περιστάσεων και τους άφησε στα κρύα του λουτρού!

Έτσι, μετά την σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, που κάνει τις «ζυμώσεις» για λογαριασμό των συστημικών, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν προτίθεται να μπει σε μια δοτή κυβέρνηση μαριονετών, κόντρα στη λαϊκή θέληση. Κι ότι υπάρχουν γι’ αυτόν μόνο δύο επιλογές: ο σχηματισμός μιας πατριωτικής κυβέρνησης υπό τον Σαλβίνι, με συμμάχους του την Φόρτσα Ιτάλια και το εθνικιστικό κόμμα «Αδέρφια της Ιταλίας», ή πρόωρες εκλογές!