Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ» ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΙΒΚΟΦ

Χρειάστηκε να περάσουν καμμιά τριανταριά χρόνια από την πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», για να διδάσκονται οι Βουλγαρόπαιδες ότι το κομμουνιστικό καθεστώς που εξουσίαζε τη χώρα για 45 ολόκληρα χρόνια (1944-1989) ήταν ανελεύθερο και εγκληματικό! 

Από φέτος, λοιπόν, στα νέα βιβλία ιστορίας για την 10η τάξη, που θα διδάσκεται η νεώτερη περίοδος της βουλγαρικής ιστορίας, το κομμουνιστικό καθεστώς θα αναφέρεται ως εγκληματικό, ενώ θα υπάρχει μνεία και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η Βουλγαρία επί κομμουνισμού, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κρασιμίρ Βίλτσεφ σε συνέντευξή του στο «Ντνέβνικ».

Γιατί τέτοια καθυστέρηση στην αναγνώριση του εγκληματικού χαρακτήρα του κομμουνιστικού καθεστώτος; Την απάντηση μας την δίνει –προ πολλών ετών!- ο εγχώριος κομμουνιστής δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης, που είχε γράψει πως ακόμα και μετά την πτώση του «υπαρκτού» την χώρα την κυβερνούσαν τα «παιδιά του Ζίβκοφ», που είχαν «τινάξει τη μπάνκα στον αέρα». Ας θυμηθούμε τι είχε γράψει ακριβώς, εν έτει 2007:  «Αν ξυπνούσε ο Ζίβκοφ – Θα έλεγε: ΟΚ, νο πρόμπλεμ! Όλα όπως τα άφησα παραμένουν. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι ακόμη στα πράγματα. Στη Βουλγαρία κάνουν κουμάντο οι γόνοι των στελεχών του πολιτμπιρό απ’ την εποχή του Ζίβκοφ. Κάποιοι απ’ αυτούς, όταν κατέρρεε το καθεστώς, “σήκωσαν” από τα κρατικά ταμεία 10 δις. δολάρια. Μ’ αυτή τη μαγιά κάνουν κουμάντο και μπίζνες σήμερα τα παιδιά τους».

Καταλάβατε τώρα;