Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος 
Με χαλαρή φρασεολογία και κολακευτικά επίθετα γίνεται πλέον κάθε αναγκαστική αναφορά στους ξένους τοκογλύφους, με την νέα κυβέρνηση που τάχα θα φέρει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις (ας ξεχρεώσει πρώτα τα φέσια της και μετά βλέπουμε) να παριστάνει την ανήξερη σε ό,τι αφορά το ρόλο τους στην καταστροφή της χώρας και της οικονομίας μας. Μέχρι πρότινος τα δύο «μεγάλα» κόμματα τσακώνονταν για το ποιο έχει ψηφίσει το… καλύτερο μνημόνιο, αλλά είχαν συνεννοηθεί για τα βασικά προπαγανδίζοντας αμφότεροι ότι «η Ελλάδα είναι πλέον ελεύθερη από την ξένη επιτήρηση».
Διαβάζουμε λοιπόν ότι ένα από τα επιτεύγματα της νέας κυβέρνησης είναι και το μελλοντικό μέτρο της οριστικής άρσης των capital controls. Τα σχετικά δημοσιεύματα όμως αναφέρουν κι άλλες… λεπτομέρειες που αποδεικνύουν ότι η χώρα παραμένει στο μνημόνιο και πως η αυστηρή εποπτεία των ξένων δανειστών παραμένει σε ισχύ αφού αυτοί και μόνο αυτοί αποφασίζουν για την τύχη της οικονομίας μας.
Γιατί σε περίπτωση που οι διεθνείς τοκογλύφοι απορρίψουν την εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης αυτό σημαίνει ότι το εν λόγω μέτρο θα παραμείνει ως έχει, αν και η αλήθεια είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση τίποτα το ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού η κυβέρνηση αναμένεται να επιβάλλει νέα μέτρα για χατίρι των μνημονίων που ψήφισε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ.
«Άνθρακες ο θησαυρός» λοιπόν καθώς αυτό που ψάχνει εναγωνίως η ΝΔ είναι ένα νέο αφήγημα για να κατευνάσει την αναμενόμενη δυσαρέσκεια του κόσμου, όταν και αποτύχει να εφαρμόσει όλα εκείνα που υποσχέθηκε προεκλογικά. Ας πάψει να παριστάνει τον σωτήρα γιατί η οικονομία μας έφτασε εδώ και με δική της ευθύνη, όντας μνημονιακή και πάντοτε πρόθυμη να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των ξένων τοκογλύφων.