ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ… ΝΕΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

Νέα συμφωνία, που θα αναθεωρεί την συμφωνία του 1990, για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να υπογράψει προσεχώς η αμερικανόδουλη (και όχι μόνον…) κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η συμφωνία ήταν κανονισμένο να υπογραφεί από τους –εξίσου αμερικανόδουλους- Τσιπροκαμμένους, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις (πρόωρες εκλογές) δεν το επέτρεψαν και προβλέπει την επέκταση της υπάρχουσας βάσης της Σούδας, καθώς και την μονιμοποίηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Λάρισα, τον Βόλο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στόχος είναι να αποτελέσει η Ελλάδα το νότιο τμήμα ενός «νοητού τόξου ανάσχεσης» της Ρωσσίας, το οποίο βορείως θ’ αρχίζει από τα Βαλτικά κράτη και θα συνεχίζεται με την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία και θα καταλήγει στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Ο Καμμένος, την είχε περιγράψει ως εξής: «είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

Επειδή δε… «το γοργόν και χάριν έχει», η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους, με την συναίνεση ΟΛΩΝ των κατεστημένων κομμάτων, πλην του ΚΚΕ, για ευνόητους λόγους – για να μην… εκτεθεί ως ενεργούμενο της CIA.

Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα που θα πάρει η Ελλάς απ’ αυτήν την ελεεινή συμφωνία, που θα την μετατρέπει και επισήμως σε αμερικανικό προτεκτοράτο; Κανένα φυσικά, διότι τα ανδρείκελα δεν χρειάζεται να παίρνουν ανταλλάγματα, διότι δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, παρά μόνον τα μεγάλα αφεντικά τους!