ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ «ΕΥΠΑΘΕΙΣ» ΟΜΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ

Απλόχερα επιδόματα σε “ευπαθείς” ομάδες, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για την Μυρτώ

Ένα κράτος εχθρικό και ρατσιστικό προς τους Έλληνες – Σκληρές αλήθειες για την αναλγησία του ελλαδικού κράτους είπε σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης η μητέρα της Μυρτούς, του κοριτσιού που είναι πλέον τετραπληγική, μετά την επίθεση ενός λαθρομετανάστη στην Πάρο.

Επτά χρόνια μετά, ο Γολγοθάς της οικογένειας συνεχίζεται και η μητέρα της Μυρτούς προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 730 ευρώ, όταν το κράτος μας (;) μοιράζει επιδόματα και άλλα προνόμια με το τσουβάλι σε δήθεν «πρόσφυγες» και δήθεν «ευπαθείς» ομάδες πληθυσμού.

Περιγράφοντας την σημερινή κατάσταση της Μυρτούς όλα αυτά τα χρόνια μετά την επίθεση ανέφερε: «Σταματάει η ζωή σου και τα πάντα. Ζεις μόνο για την κάθε μέρα και αυτό δεν έχει σταματήσει από τότε. Η επιστήμη ακόμα δεν έχει φτάσει στον εγκέφαλο. Δεν μου έχουν δώσει κάποια ελπίδα. Ο θεός και μόνο σε αυτόν ελπίζω. Ξέρω πως δεν θα τη δω όπως ήταν, αλλά θα τη βλέπω να γελάει να μπορώ να δω κάποια πράγματα που κάνει. Βέβαια αυτό που σκέφτομαι είναι τι θα γίνει όταν φύγω εγώ. Το κακό είναι ότι σε εμάς γεννήθηκε έτσι… Ήταν μια δολοφονική επίθεση και αυτό πάντα θα με πονάει πολύ. Πηγαίνουμε σε δύο κέντρα αποκατάστασης και σε νοσοκομεία. Βλέπω κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης».

Εκφράζει, ωστόσο, την απόγνωση της διότι δεν υπάρχει καμιά βοήθεια από το κράτος: «Το κράτος δεν βοηθά στο παραμικρό. Θλίβομαι όταν ακούω για επιδόματα σε κάποιες ομάδες ανθρώπων. Δεν δίνεται το παραμικρό ούτε το επίδομα για τον άνθρωπο που τη βοηθάει. Χρειάζεται άτομα γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Υπάρχει ένα επίδομα και μέσα από αυτό κάνουμε τα πάντα. Θεραπείες, και φάρμακα, αλλά να σημειώσω δεν παίρνει γενόσημα αλλά πρωτότυπα. Τα έξοδα φτάνουν στα 3000 ευρώ τον μήνα. Μας δίνουν μόνο 730 ευρώ. Πήρα αναγκαστικά σύνταξη γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι να μας βοηθήσουν δεν υπήρχε περίπτωση να ζούμε. Πάω βήμα βήμα αυτό που ίσως κάνω. Ίσως πάει Ρωσία ή Γερμανία για κάποιες ιδιαίτερες θεραπείες. Έχουμε γίνει «ζητιάνοι». Το κράτος αποβλέπει μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι δύσκολο για μένα γιατί στη ζωή μου είχα μάθει να στηρίζομαι μόνο στα πόδια μου».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/aplochera-epidomata-se-eupatheis-omades-alla-adiaforia-gia-thn-murtw#ixzz5wnYSt8tk