ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ «ΥΨΗ-ΡΕΚΟΡ» ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ

Αντιγράφουμε από την ημιεπίσημη ιστοσελίδα των σπάγκων του Περισσού, atexnos.gr:

«Ρωσία: Σε ύψη ρεκόρ η νοσταλγία της Σοβιετικής Ένωσης και του Στάλιν.

Σε μια ακόμη δημοσκόπηση, οι πολίτες της Ρωσίας δείχνουν να προτιμούν το Σοβιετικό Καθεστώς από την διακυβέρνηση Πούτιν. Πιστεύουν μάλιστα ότι μέχρι και την εποχή Μπρέζνιεφ, το καθεστώς “ήταν πολύ πιο κοντά στον κόσμο”, απ’ ό,τι συμβαίνει σήμερα με μια εξουσία την οποία χαρακτηρίζουν “γραφειοκρατική, διεφθαρμένη και εγκληματική”…».

Ποια είναι τα «ύψη-ρεκόρ» στα οποία αναφέρονται τα κομμούνια; Θα περίμενε κανείς διαβάζοντας τον πανηγυρικό τίτλο και την διαπίστωση ότι «οι πολίτες της Ρωσσίας δείχνουν να προτιμούν το σοβιετικό καθεστώς από την διακυβέρνηση Πούτιν», να υπάρχει ένα ποσοστό τουλάχιστον άνω του 50%, που να νοσταλγεί τα σοβιέτ. Αλλά η νοσταλγία πιάνει ένα ποσοστό από 20 έως 30%!

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια δημοσκόπηση που έγινε, το 29% των Ρώσσων θεωρεί ότι «το καθεστώς της ΕΣΣΔ από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70 έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 ήταν πιο κοντά στον κόσμο»,  το 25% χαρακτηρίζει το σοβιετικό καθεστώς “ισχυρό και σθεναρό”, το 22% “δίκαιο” και το 20% “νόμιμο”. Πολύ μικρά ποσοστά, για ένα καθεστώς που κυβέρνησε μονοπωλιακά την χώρα για 73 ολόκληρα χρόνια!

Άρα, τζάμπα οι θριαμβολογίες, άνθρακες ο… θησαυρός, κομμούνια στις τρύπες σας και πάρτε το απόφαση, πως όσο κι αν κλαίτε δεν ωφελεί, δε ζωντανεύουν οι νεκροί!