ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ: ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Ακόμα δεν κόπασαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των ψηφοφόρων της ΝουΔου για τις οικονομικά ανακουφιστικές εξαγγελίες της και να που εμφανίστηκε από το πουθενά ένα μικρό… διαδικαστικό πρόβλημα. Όσο ο Μητσοτάκης αραδιάζει τις κούφιες κυβερνητικές προτάσεις του για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για τη δικαιότερη φορολόγηση και για την αύξηση μισθών και συντάξεων τα επιτελεία του «ανακαλύπτουν» προβλήματα τα οποία αναμένεται να καθυστερήσουν (επ’ αόριστον) τον ερχομό της ανάπτυξης.
Αίφνης λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών θυμήθηκε ότι εκκρεμεί το ζήτημα της εξυπηρέτησης και διαχείρισης των κόκκινων δανείων, το οποίο μεταφραζόμενο στη γλώσσα της πολιτικής ισοδυναμεί σε νέες «ανησυχίες» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για τη βιωσιμότητα των τραπεζών, για την έλλειψη ρευστότητας που απειλεί την αγορά και για την προσέλκυση επενδύσεων, φράσεις-κλειδιά δηλαδή που ακούμε κάθε φορά όταν επίκειται η… ώρα της λυπητερής.
Όπερ σημαίνει ότι αυτές οι πρώτες, αθώες αναφορές συνοδευόμενες από… προβληματισμό εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας για ένα πρόβλημα δεδομένο, όπως το συγκεκριμένο, αποτελούν τον προάγγελο θέσπισης δυσβάσταχτων μέτρων, όπως έχει γίνει πολλάκις κατά το παρελθόν.
Επομένως όσοι την πίστεψαν θα απογοητευτούν πολύ σύντομα. Εφόσον έχει τη δικαιολογία έτοιμη για να καθυστερήσει το «σωτήριο» πρόγραμμα της, τότε είναι και θέμα χρόνου να ξαναφορτώσει στην πλάτη του ελληνικού λαού επιπλέον φόρους με τη συγκατάθεση όλων των κομμάτων του κλεπτοκρατικού τόξου και των ξένων δανειστών.