ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΪΡΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Τουρκική πρόκληση και στη Θεσσαλονίκη: Εορτασμός του μπαϊραμιού στο μουσείο Κεμάλ Αταρούρκ

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο ιστορικός χαρακτήρας της πόλης της Θεσσαλονίκης έχει σκοπίμως παρερμηνευτεί, ώστε να συνάδει με το δόγμα της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Δόγμα το οποίο υπηρετούν με φανατισμό όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις παρά τα ολέθρια αποτελέσματα της, αφού η συρρίκνωση της εθνικής μας κυριαρχίας, έννοια την οποία φρόντισαν επίσης να θυσιάσουν στο βωμό της οικονομικής ευμάρειας, υποτίθεται ότι τονώνει τη σχέση εμπιστοσύνης και ενισχύει το ειρηνικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πάραυτα, η επικαιρότητα και οι διεθνείς εξελίξεις αναδεικνύουν για πολλοστή φορά τη χρησιμότητα αυτού του δόγματος ως κύριο εργαλείο άσκησης επιθετικής εξωτερικής πολιτικής από την τουρκική πλευρά, καθότι ο τουρκικός αλυτρωτισμός δεν εκδηλώνεται αποκλειστικά με ευθείες απειλές, προκλητικές αιτιάσεις και αμφισβητήσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και με άλλες μεθόδους, όπως η παρακάτω.

Από προχθές (ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του εθνομάρτυρα Τάσου Ισαάκ και τη στιγμή που ο ελληνισμός θρηνεί ένα από τα πολλά θύματα της τουρκικής θηριωδίας), στην καρδιά της Μακεδονίας μας Τούρκοι τουρίστες συρρέουν στο μουσείο του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ για να γιορτάσουν το μπαϊράμι.

Είμαστε βέβαιοι ότι εφόσον η Αθήνα… 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/tourkikh-proklhsh-kai-sth-thessalonikh-eortasmos-tou-mpairamiou-sto-mouseio#ixzz5wTIzYKn9